Diana Morant inaugura l’exposició «Un Món sense Cadenes. UGT a la 2a república (1931-1939)» a Gandia

0
1440
Un dels moments de la inauguració.

El Centre Museístic Hospital de Sant Marc ha acollit l’acte d’obertura de l’exposició «Un Món sense Cadenes. UGT a la 2a república (1931-1939)». Una exposició itinerant que romandrà a la nostra ciutat fins al pròxim 11 de novembre.

En l’acte d’obertura, que ha comptat amb la presència de representants sindicals i membres de la corporació municipal, han participat l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; el vice-secretari de la Unió General de Treballadors del país Valencià, Guillermo Martí i el secretari Intercomarcal d’UGT PV, Raül Roselló.

La mostra repassa els 130 anys de la UGT i el 30 aniversari de la constitució de la UGT del País Valencià, per centrar-se en la II República, la Guerra Civil i la posterior repressió i resistència en la clandestinitat, a més del paper que va desenvolupar UGT a la defensa de l’interés comú durant aquest temps.

Tal com ha afirmat Diana Morant, el paper de la UGT a aquella època «ha de ser visibilitzat i ha de reivindicar-perquè, efectivament, aquesta agrupació ha estat clau en la millora de la vida de les persones. El sindicat va trencar moltes cadenes, com diu el lema de la mostra (llarguíssimes jornades, salaris de misèria i condicions laborals terribles), aconseguint drets per als treballadors i treballadores».

L’alcaldessa ha recordat que l'»espai on som ara mateix, el Centre Museístic Antic Hospital de Sant Marc de Gandia, va ser clau durant la guerra. Aquest hospital s’ocupava dels ferits en combat, refugiats, evacuats, etcètera, en un moment en què l’assistència sanitària pública va ser majoritàriament gratuïta» «Iniciatives culturals i de justícia social com la que presentem hui ens tornen al passat, però al mateix temps són imprescindibles per comprendre el nostre present, i també per construir un millor futur».

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí