Detinguts tres joves implicats en l’onada de robatoris a la zona de Bixquert de Xàtiva

0
1903
Panoràmica de la zona de Bixquert a Xàtiva.

La Guàrdia Civil els imputa 55 fets delictius, una quantitat que va provocar que els mateixos veïns realitzaren tasques de vigilància

La Guàrdia Civil ha detingut a tres joves, per la seua implicació en 55 delictes contra el patrimoni, de la zona de Bixquert a Xátiva. Estes detencions s’emmarquen en una onada de robatoris que es van produir a esta zona residencial que fins i tot va provocar que els veïns s’organitzaren per vigilar les seues propietats.

Els detinguts són tres joves, d’edats compreses entre els 19 i 21 anys els quals haurien perpetrat des de l’any passat 2018 fins al present mes de setembre de 2019 un total de 55 fets delictius contra el patrimoni. Aquestos fets que estaven generant una considerable alarma social entre els habitants de la urbanització i de la pròpia localitat de Xátiva, arribant fins al punt, que en la citada urbanització els veïns s’havien organitzat i format en prevenció de robatoris, a causa de l’onada patida en aqueixes dates.

La completa desarticulació del grup es va produir després de la detenció en el matí del passat dia 27 de setembre en Xativa, del qual es considera pels investigadors dirigent del grup. Aquest detingut, malgrat la seua edat, únicament 21 anys, ja disposava de nombrosos antecedents per fets similars, fins i tot ja va ser detingut el passat 2015 com a part del grup criminal també desarticulat per la Guàrdia Civil, per fets ocorreguts en la mateixa urbanització.

La investigació s’inicia el mes d’abril passat actual en observar-se un increment de la comissió de determinats robatoris amb força en domicilis, focalitzats tots ells en la mateixa urbanització.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Una investigación de la Guardia Civil atribuye comentarios machistas al comandante de Paiporta sobre la alcaldesa

Els autors dels fets, que es desplaçaven a peu fins a Bixquert per senderes de muntanya per a impedir ser detectats i que una vegada comesos, per aqueixes mateixes senderes, tornaven a la ciutat amb el botí, consistent majoritàriament en objectes perfectament transportables com són tot tipus de tecnologia, joies, robes i diners.

Aquest tipus de fets es duien a terme majoritàriament en horari nocturn, si bé es perpetraven molts altres aprofitant l’absència dels seus habitants per a anar a treballar o portar els xiquets al col·legi.

Als detinguts, se’ls imputa en diferents graus de participació, 55 delictes contra el patrimoni, com són robatori amb força en les coses, usurpació d’habitatge i danys, així com pertinença a grup criminal. Cal destacar la dificultat que comporte la localització d’un dels autors ja que el mateix manca de domicili conegut vivint com a ‘okupa’ en diferents habitatges de la localitat de Xátiva.

Les diligències han passat a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció nº3 de Xátiva.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here