Detinguts un regidor i quatre tècnics municipals de Sagunt per presumpta malversació en la ‘Operació Flotador’

0
2492
Ajuntament de Sagunt

Els detinguts s’haurien gastat la dotació econòmica anual de l’uniforme en tendes de bebè, armeries i establiments esportius

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Sagunt ha coordinat avui una operació per presumptes irregularitats en la Regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament de la localitat que s’ha saldat amb la detenció d’un regidor i quatre tècnics municipals.

La instructora investiga al exjefe del Servei de la Inspecció Tècnica d’Activitats, ara regidor socialista i exalcalde Francisco Crispín (l’únic que no forma part del govern municipal), i a quatre tècnics d’aquest departament per l’ús irregular que durant diversos anys haurien donat a la partida de 300 euros que anualment perceben per a renovar el seu uniforme laboral.

L’operació policial ha sigut desenvolupada per la UDEF de la Policia Nacional sota la coordinació de la titular de Sagunt 4, que investiga si els cinc funcionaris van destinar els diners públics percebuts entre 2007 i 2014 a compres en tendes de dona, de bebè, establiments esportius i armeries.

Es tracta de detencions policials. Els arrestats ja han quedat citats per a declarar el dijous davant la jutgessa en qualitat d’investigats.

La causa, oberta per un delicte de malversació, és una peça separada de la ‘Operació Flotador’, que investiga presumptes irregularitats en les adjudicacions de contractes en diverses àrees del Consistori saguntino i en la concessió de llicències urbanístiques i en la que està investigat l’exalcalde de Sagunt i diputat del PP en les Corts, Alfredo Castelló, i 11 regidors més.

L’operació es va iniciar a l’agost de 2015 pels delictes de suborn i prevaricació a partir d’una denúncia interposada per la Fiscalia de València després de les irregularitats detectades pel Tribunal de Comptes. En ella s’investiga el suposat pacte de contractes durant les legislatures 2007-2011 i 2011-14, en les que Castelló era l’alcalde de Sagunt.

En la peça principal de la ‘Operació Flotador’, el Jutjat investiga a 12 persones físiques (regidors i exconcejales) i 6 persones jurídiques, empreses beneficiàries de les adjudicacions presumptament irregulars.

La diligències, declarades secretes, se centren en el fraccionament de contractes per a adjudicar determinats serveis a sis mercantils eludint la Llei de Contractes del Sector Públic. S’investiga també si es van arreglar contractes i es van adjudicar treballs sense el corresponent expedient administratiu vulnerant amb açò els principis de transparència, lliure concurrència i competència efectiva que regeixen la contractació pública.

A més de la principal, la causa consta de dues peces separades: una en la qual s’investiguen les irregularitats en la concessió de llicències en l’àrea d’Urbanisme, en la qual hi ha tres investigats per prevaricació i tràfic d’influències; i una altra, en el marc de la qual s’han produït els arrests d’avui.

Les tres peces estan secretes.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí