Detinguts dos joves com a presumptes autors d’un incendi a la Creueta de Xàtiva

0
3956
Imatge de l'incendi produït a Xàtiva.

S’han cremat 1.785 metres quadrats de terreny forestal en l’incendi que va tindre lloc en la partida La Creueta-Serra Vernissa

Dos joves de 18 i 19 anys han sigut detinguts pel Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil de Vallada com a presumptes autors de l’incendi que va tindre lloc el mes de febrer passat en la partida La Creueta-Serra Vernissa del terme municipal de Xátiva, en el qual van prendre 1.785 metres quadrats de terreny forestal.

El SEPRONA de Vallada, després de la realització sobre el terreny de la inspecció tècnic-ocular, es va fer càrrec de la investigació del succés, en localitzar 10 conats d’incendi forestal per aplicació directa de flama en els voltants del lloc.

En la citada inspecció els agents de la Guàrdia Civil van localitzar diversos objectes (3 encenedors, un grinder i una bossa de plàstic amb paper de fumar) que, juntament amb l’informe de determinació de les causes elaborat pels agents del SEPRONA de Vallada i l’informe elaborat pels agents mediambientals de la Generalitat Valenciana, van donar com a resultat la determinació de les causes de l’incendi i la identificació de l’autoria d’aquest.

En la citada investigació, a més del SEPRONA de Vallada, han col·laborat agents mediambientals pertanyents al Grup Operatiu d’Investigació d’Incendis Forestals de la Generalitat Valenciana. S’ha adonat del succés a la Conselleria d’Agricultura, medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural de la Generalitat Valenciana pel fet d’encendre els 10 focs en terreny forestal.

Els presumptes autors del delicte d’incendi han sigut detinguts recentment en Xátiva. Es tracta de 2 homes, de 18 i 19 anys i de nacionalitat espanyola, que a la data i hora en la qual van tindre lloc els fets es trobaven recorrent els voltants del lloc.

Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 4 de Xátiva.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí