Un detingut a Xella per estafar a 100 persones amb reserves falses d’allotjaments turístics rurals

0
1694
La Guàrdia Civil de Xàtiva ha realitzat l'operació

El volum de l’estafat, podria ascendir a més de 70.000 euros, i es té constància de més de 100 persones perjudicades tant a nivell nacional com a internacional

La Guàrdia Civil de Xátiva ha detingut a una persona a Xàtiva i s’ha imputat a una altra més presumptament acusat de més de 100 estafes on els autors realitzen “pishing” d’allotjaments rurals.

Des del passat mes de novembre de 2016, la Guàrdia Civil venia investigant un frau en la localitat de Xella on es realitzaven estafes nacionals i internacionals fent-se passar per propietaris i gestors de pàgines web i allotjaments turístics.

Per açò, es va iniciar l’operació ‘Poison apple’, a fi de poder esclarir aquests fets que s’estaven cometent. Fruit de les intenses recerques i de les perquisicions obtingudes pels agents, es va poder comprovar que es tractava de dos homes que suplantaven la identitat de terceres persones per a estafar als clients.

D’esta forma s’ha detingut a un home de 46 anys i es busca a un altre de 41 anys per la seua implicació en delictes continuats d’estafa, usurpació d’estat civil i falsedat documental. El detingut és enginyer informàtic, els coneixements del qual li han permès presumptament realitzar aquestes estafes a través de la xarxa.

El ‘modus operandi’, el mètode utilitzat pels autors era el ‘pishing’, consistent en la suplantació d’una pàgina web perquè semble com l’original. Així captaven dades de les cases rurals de diversos portals de gestió de lloguers i quan algun client decidia llogar un allotjament, en posar-se en contacte amb el propietari d’aquesta casa rural, era desviat al correu electrònic dels autors.

Els estafadors es feien passar pels amos de les cases, enviant als clients un contracte d’arrendament falsificat amb les dades dels propietaris per a fer més creïble l’engany, sol·licitant-los el pagament del total o parcial del lloguer. Immediatament abans que les persones estafades pogueren adonar-se i anul·lar les transferències, retiraven els diners.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Sagunt frega el 100% d'ocupació hotelera durant els dies de falles

El volum de l’estafat, podria ascendir a més de 70.000 euros, i es té constància de més de 100 persones perjudicades tant a nivell nacional com a internacional. Es continua amb la recerca d’aquests fets a nivell internacional de les quals s’adonaria com ampliatorias. Les diligències han passat a la disposició del Jutjat d’Instrucció n.2 de Xativa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here