Detingut un home per raptar a una persona de Cullera i extorquir-la amb fins 170.000 €

0
1944

La detenció il·legal es va produir a Madrid on l’autor dels fets, de la Pobla de Vallbona, va anar a per la víctima

Un home ha estat detingut a Cullera per presumptes delictes de detenció il·legal, extorsió i blanqueig de capitals. L’Equip Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Cullera va iniciar l’operació el mes d’agost passat després de tindre coneixement que una persona estava extorquint a una altra per un deute contret al setembre del 2018 de 45.000 euros.

Davant l’impagament del deute econòmic el presumpte autor dels fets es va desplaçar fins a la ciutat de Madrid juntament amb altres tres individus i, després de localitzar al deutor i sota amenaces, el van introduir en un vehicle contra la seua voluntat i el van amenaçar amb causar-li danys físics a ell o la seua família, arribant a exhibir-li una escopeta amb canons retallats i una arma curta. Tal va ser la pressió, que la víctima de la detenció il·legal els va contar que tenia un germà amb un gran poder adquisitiu i que podria fer front al citat deute. Així van cridar al germà de la víctima i sota amenaces de fer mal al seu germà retingut o la seua família, el van obligar a assumir el deute més interessos, per un valor de 95.000 euros.

Per a escenificar la seua situació de poder, els autors van traslladar a la víctima des de Madrid fins a la localitat valenciana en la qual residia, accedint al seu domicili des del qual novament van telefonar novament al germà per a fer-li veure que tenien controlat l’entorn familiar de les seues víctimes en cas que s’incomplira el “acord”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La Policía Local de Sueca identifica al autor de varios vertidos incontrolados

Des de llavors, el detingut ha estat exigint importants sumes de diners a l’extorquit, que veia impotent com el deute s’anava incrementant constantment fins als 170.000 euros, pel que va haver de formalitzar varis préstecs personals en haver quedat en una deplorable situació econòmica. Els diners eren entregats en mà per la víctima o ingressat en comptes bancaris dels familiars del detingut, segons aquest li indicava. Fins i tot com a part del pagament, va haver d’adquirir un vehicle d’alta gamma que prèviament havia triat el detingut i que aquest utilitzava, el cost del qual va ascendir als 65.000 euros i una motocicleta per la qual va pagar altres 10.000.

Una vegada recaptats totes les dades necessàries, el passat 24 d’octubre es va procedir a l’entrada i registre del domicili del detingut en la localitat de la Pobla de Vallbona i la seua posterior detenció, per la seua presumpta participació en un delicte d’extorsió, detenció il·legal i blanqueig de capitals.

Durant el registre van ser trobats 1.000 euros en metàl·lic, una escopeta i una pistola (simulades) utilitzades en la detenció il·legal, així com abundant documentació de moviments de capital i transmissió de vehicles, igualment van ser recuperats un vehicle d’alta gamma i una motocicleta. Les diligències han passat a la disposició del Jutjat d’Instrucció núm. 28 de Madrid.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here