Detingut un home a Sagunt per atropellar a un vianant i fugir deixant-lo malferit

0
1953

Un mes després de l’accident posen a disposició Judicial a l’investigat, després de seguir diverses línies d’investigació

Els agents de la Policia Local de Sagunt han detingut a un conductor que, presumptament, va atropellar a un vianant i va fugir després de deixar-lo mal ferit. Els fets van ocórrer a primera hora del matí a mitjan mes de setembre en una via del nucli urbà, quan un conductor va atropellar, presumptament, a un vianant en un pas de zebra deixant-lo mal ferit. Seguidament, després de baixar del vehicle i comprovar el seu estat va marxar del lloc de l’accident.

El ferit va haver de ser traslladat d’urgència a l’hospital on va romandre ingressat a conseqüència de les ferides al voltant de vint dies, passant posteriorment al seu domicili per guardar repòs fins al seu total restabliment.

Des d’un principi la policia va iniciar fins a tres vies diferents d’investigació, en funció de les característiques del turisme i la fisonomia del conductor facilitat per un testimoni, així com les escasses restes de materials trobats en el lloc de l’accident. Una vegada practicades les gestions de comprovació i verificació pertinents, van ser descartades en dies posteriors a l’accident, fins a dos de les vies d’investigació iniciades, centrant les recerques en la tercera, que va anar prenent cos en funció dels indicis i comprovacions que s’anaven recopilant. A més, durant diversos dies es va realitzar un seguiment de les rutines del conductor, la qual cosa va portar als agents al convenciment que les recerques anaven en la bona direcció.

Finalment aquest dilluns es va procedir a la detenció de l’investigat per un presumpte “delicte d’abandó del lloc de l’accident”, delicte nou recollit en l’última reforma del Codi Penal a través de Llei orgànica 2/2.019 d’1 de març, en el qual es castiga “al conductor d’un vehicle a motor o ciclomotor que voluntàriament i sense que concórrega risc propi o de tercers, abandone el lloc dels fets després de causar un accident, en el qual es causara una lesió que requerisca d’un posterior tractament mèdic o quirúrgic”. En funció de si la conducta és fortuïta o imprudent, l’investigat podria enfrontar-se a penes diferents.

Des de la policia destaquen i agraixen la col·laboració ciutadana, així com de familiars i amics de la víctima per al total esclariment dels fets. Així mateix, la regidora delegada de Policia Local, Natalia Antonino es congratula “per la professionalitat i eficàcia dels agents davant esta mena d’actituds que són, sens dubte, reprotxables ja no sols des del punt de vista penal sinó també social. De la mateixa manera agraïsc, en nom del departament que dirigisc, la col·laboració ciutadana, que és fonamental per al bon desenvolupament del nostre treball diari».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí