Detingut un home a Alfarrasí per un delicte d’odi i xenofòbia i amb un centenar d’armes amb simbologia nazi


0
2100
Imatge de les armes intervingudes a Alfarrasí

La Guàrdia Civil ha analitzat centenars de publicacions realitzades pel detingut a través de facebook, algunes d’elles «de contingut extremadament violent amb referències a l’ús d’armes de foc»

Un home de 44 anys ha sigut detingut a Alfarrasí acusat d’un delicte d’odi per incitar a la violència contra els col·lectius d’immigrants i musulmans a través d’un perfil de facebook. Segons explica la Guàrdia Civil esta persona durant els últims mesos havia fet «publicacions i comentaris de contingut violent i xenòfob», publicacions que es feien «de forma oberta, sense cap mena de restricció, per la qual cosa es pot determinar que els missatges d’incitació a l’odi, violència i discriminació publicats han pogut arribar a qualsevol usuari d’aquesta xarxa social».

Des de l’institut armat s’explica que «donada la gravetat dels continguts abocats a través de la xarxa social es van realitzar gestions que van permetre identificar a l’usuari d’aquest perfil», sent detingut com a presumpte autor d’un delicte contemplat en l’art. 510 del Codi Penal, en el marc d’unes Diligències Prèvies del Jutjat d’Instrucció Núm. 2 d’Ontinyent.

De forma prèvia s’ha dut a terme un registre domiciliari en l’habitatge del detingut, sent intervingut el seu telèfon mòbil per a estudi així com procedint a la intervenció de 16 armes de foc i prop d’un centenar d’armes blanques de tota mena i dimensions, gran quantitat de munició metàl·lica, així com material bèl·lic de la II Guerra Mundial i altres conflictes.

Diverses de les armes blanques intervingudes estan gravades amb simbologia nazi i d’extrema dreta, fet que reforça la investigació oberta per delicte d’odi. La investigació ha estat coordinada per la Fiscalia Encarregada de la Investigació dels Delictes d’Odi a la Província de València.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here