Detingut a Sagunt un traficant de drogues que planejava anar a Síria per a fer la jihad

0
2007
Imatge de la detenció del sospitós

El detingut s’havia convertit en un àvid consumidor de propaganda gihadista online, i també es dedicava al tràfic de substàncies estupefaents els ingressos de les quals destinava a finançar les seues activitats terroristes

Este dilluns la Policia Nacional ha detingut a Sagunt a un home de 46 anys d’edat i nacionalitat marroquina per la seua presumpta participació en delictes d’integració en organització terrorista, adoctrinament, enaltiment del terrorisme, contra la salut pública i pertinença a grup criminal. L’operació s’ha desenvolupat amb la col·laboració de la Brigada Provincial d’Informació de València i la Brigada Local d’Informació de Sagunt.

Segons les recerques, el detingut havia patit un procés molt acusat de radicalització en els últims temps, la qual cosa li va portar a transformar molts dels seus hàbits i costums de la seua vida diària per a complir amb els preceptes més rigoristas del salafisme radical.

En la seua activitat online l’arrestat es va convertir en un gran consumidor de material multimèdia jihadista, en el qual s’enaltien accions violentes comeses en zones de conflicte. Així mateix realitzava constants al·lusions en les seues publicacions, de manera oberta i pública, sobre la jihad, els seus màrtirs i el seu desig de convertir-se en un d’ells mitjançant una acció terrorista.

Els perfils de les xarxes socials que manejava el detingut van patir un considerable augment quantitatiu, passant d’uns pocs seguidors al principi fins a arribar a sobrepassar el miler, podent dur a terme aquesta persona una gran labor de radicalització, tant activa com a passiva, així com el possible reclutament d’altres individus.

Arran del notable augment de la seua activitat virtual en els perfils de xarxes socials que posseïa, es va constatar un elevat nivell de radicalització. El detingut elogiava constantment la jihad violenta i es va convertir en seguidor de perfils d’organitzacions i individus terroristes.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  L'Alt Forn de Sagunt comença el seu camí per ser declarat Bé d'Interés Cultural

 

Viatge a Síria

Aquest últim pas va ser definitiu, doncs li va permetre posar-se en contacte amb un integrant de l’organització terrorista Front Jabhat Al Nusra, al que va manifestar la seua ferma voluntat de viatjar a Síria per a lluitar i fer la jihad.

L’altra cara d’aquest individu és la que té a veure amb les seues activitats relacionades amb el narcotràfic. Davant les dificultats econòmiques que li van sorgir per a poder desplaçar-se a territori de conflicte, les recerques aporten el fet que es valguera del tràfic d’estupefaents com a font d’ingressos per a finançar el seu periple fins a la zona de combat. Açò sumat als seus contactes amb membres d’organitzacions terroristes, suposava un potencial perill per a la seguretat nacional.

De fet en el mateix operatiu s’han detingut a altres dues persones més de nacionalitat marroquina, per presumptes delictes contra la salut pública i pertinença a grup criminal per les seues activitats relacionades amb el tràfic de substàncies estupefaents.

El principal detingut, que posseeix una dilatada experiència delinqüencial d’àmbit comú, convivia en un entorn en el qual se sentia protegit, prenia nombroses mesures de seguretat en els seus desplaçaments i comunicacions per a poder portar de forma paral·lela les seues activitats terroristes a més les dedicades al tràfic de drogues.

En l’operatiu, que s’ha dut a terme sota la supervisió del Jutjat Central d’Instrucció número 6 i coordinat per la Fiscalia de l’Audiència Nacional, s’han materialitzats set manaments d’entrada i registre.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here