Fiscalia no va demanar presó per a l’home que va llançar a la seua exparella des d’un tercer pis a Sagunt

0
2605
Policía Nacional Foto archivo
Els agents de la Policia Nacional també van ser amenaçats

L’agressor, amb ordre d’allunyament de la seua víctima, va cometre els fets davant de la filla menor d’edat de tots dos

Un home de 34 anys ha estat detingut a Benifaraig per la Policia Nacional després de que llançara a una dona, exparella seua, des de la finestra d’un tercer pis a Sagunt, davant de la filla dels dos de quatre anys d’edat.

L’agressor està acusat dels delictes d’homicidi en grau de temptativa, violació de domicili, trencament de condemna i reclamació judicial, ja que l’arrestat tenia en vigor una ordre d’allunyament i comunicació i prohibició d’entrar a la localitat de Sagunt que va infringir. No obstant l’home no va entrar en presó perquè ni Fiscalia ni l’advocat de la víctima va demanar esta mesura i va quedar en llibertat

Els fets van ocórrer sobre les 21h de dijous quan efectius de la policia local i de la Policia Nacional van entrar en un domicili de la primera planta on hi havia una dona que pel que sembla s’hauria precipitat des de la tercera planta.

Segons explica la policia, moments abans, quan la dona eixia del seu domicili per a passejar als seus gossos havia sigut abordada per la seua exparella. Llavors van entrar en l’habitatge, produint-se la fugida de la dona cap a la cuina, i la persecució de l’agressor que va aconseguir espentar-la per la finestra del safareig que estava oberta. La víctima va caure des d’una tercera altura en una uralita d’un pis de la primera planta aconseguint esmorteir alguna cosa l’impacte.

A continuació el sospitós hauria fugit a la carrera per l’escala i la filla de tots dos el va seguir, moment en què una veïna en sentir un soroll fort va eixir de la seua casa, quedant-se llavors amb la xiqueta que li hauria dit que havia espentat a la seua mare per la finestra.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La Universitat Popular de Sagunt presenta el programa de cursos monogràfics i xarrades per a 2020

La víctima va ser immobilitzada pels bombers per a poder ser atesa in situ per serveis sanitaris i poder ser traslladada a un centre hospitalari, encara que es trobava conscient amb una ferida oberta en la part de darrere del cap.

Després de muntar un dispositiu els agents de la Comissaria Local de Sagunt en menys de cinc hores van localitzar i van arrestar al sospitós en la localitat de Benifaraig. El detingut, amb nombrosos antecedents policials, en el matí d’este divendres ha passat a disposició judicial.

Prohibició d’entrer a Sagunt

Fonts judicials expliquen que l’agressor havia estat denunciat al juny de 2017 després que la dona denunciara diversos episodis de violència davant el Jutjat de Violència sobre la Dona número 1 de Sagunt. Per eixe motiu se li va posar com a mesura cautelar una ordre d’allunyament en vigor des del 28 de juny, especificant-se la prohibició de residir o acostar-se a Sagunt, tal com van sol·licitar el fiscal i l’acusació particular.

El magistrat va convocar la vista en la qual les parts poden sol·licitar la presó del detingut. Però ni Fiscalia ni l’advocat de la víctima ho van sol·licitar, per la qual cosa el jutge no va poder acordar-ho i va quedar en llibertat.

Així, en el seu acte del mes de juny, el jutge explicava que “en el present cas si bé existeixen indicis bastants per a estimar responsable criminalment del delicte de maltractaments en l’àmbit familiar a J. L. S. S., al no haver-se sol·licitat la presó per cap de les parts, procedeix acordar la seua llibertat provisional”.

No obstant açò, a més del desterrament sol·licitat per les acusacions, el magistrat li va imposar la prohibició d’acostar-se a la víctima a menys de 500 metres i de comunicar-se amb ella per qualsevol mitjà. Estava obligat a comparèixer periòdicament en el jutjat.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  L'alcalde de Sagunt confia en la "innocència" del regidor i tècnics detinguts per presumpta malversació

El jutge va acordar igualment mesures civils: va atorgar a la mare la guarda i custòdia de la filla de tots dos, menor d’edat, i l’ús de l’habitatge familiar.

Ara el mateix jutjat n.1 de Sagunt ha ordenat presó provisiona, comunicada sense fiança per al detingut. Respecte a la filla de la parella, el jutge ha estimat la petició de la Fiscalia i també ha acordat atribuir la pàtria potestat exclusiva a la mare, que ja tenia la guarda i custòdia, i suspendre el règim de visites que tenia el detingut.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here