Detingut el secretari d’un col·legi de Sueca acusat de gastar 140.000 € del centre per a compres personals

0
2483
La Guàrdia Civil ha detingut al presumpte assetjador de Benigànim

El director del centre públic, que va ser qui va denunciar els fets, també està investigat per falsedat de document públic i imprudència greu

La Guàrdia Civil ha detingut al secretari d’un centre escolar de Sueca per un presumpte delicte de malversació de 140.000 euros. El secretari del col·legi està acusat d’utilitzar des de 2014 targetes de crèdit vinculades al compte corrent del centre per a realitzar compres personals en centres comercials, alhora que realitza transferències bancàries des del compte del col·legi a la seua.

Les investigacions s’emmarquen dins l’operació ‘Escolarys’, en la qual a més de la malversció, al secretari -de 58 anys- també se li imputa un delicte de falsedat en llibres de comptes.

La investigació va començar al desembre de 2018 quan els agents van tindre coneixement per part del director del centre d’una sèrie d’irregularitats en els comptes del col·legi. A mesura que avancen les investigacions es comprova que el secretari del centre era l’únic encarregat de les labors administratives i de comptabilitat del col·legi, tenint entre la feina diària l’administrar els ingressos i despeses del centre havent de portar el seu obligat registre en el llibre de comptes. Després de diverses setmanes d’estudi de documentació es va determinar que existia una malversació de fons públics des de l’any 2014. Amb tot això el propi director també està investigat per falsedat de document públic i per imprudència greu.

El secretari del centre va començar l’any 2014 a practicar transferències bancàries des del compte del col·legi fins al seu propi compte. Al mateix temps també feia ús personal de les targetes associades al compte del centre, realitzant des de 2015 de forma rutinària retirades d’efectiu de 300 i 600 euros fins a finals de 2018. Aquesta retirada d’efectiu en caixers també la combinava amb compres usant la targeta en establiments comercials, com vinoteques o botigues d’electrodomèstics. A meitat de 2017 arribe a pagar amb la targeta diferents quotes de préstecs personals al seu nom. Segons les investigacions el total de la malversació de fons aconseguiria la quantitat de 140.000 euros.

El detingut intentava camuflar aquestes despeses falsificant el llibre de comptes, on no apareixia reflectits diversos ingressos i diversos pagaments i retirades d’efectiu no figuraven anotades en el llibre.

Les diligències han passat a la disposició del Jutjat d’Instrucció número 2 de Sueca.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here