Detingudes 5 persones i altres 39 investigades pel robatori de més de 285.000 kg de taronges a la Ribera

0
879
Imatge de la fruita requisada per la Guàrdia Civil

S’han pogut esclarir un total de 30 delictes a les comarques de la Ribera Alta i Baixa, i s’han recuperat 5.000 kg de cítrics

5 persones han estat detingudes i altres 39 estan investigades dins d’una operació realitzada per la Guàrdia Civil que investiga el robatori de més de 285.000 kg de taronges a la Ribera Alta i a la Ribera Baixa.

L’operació s’emmarca dis les actuacions dutes a terme per l’Equip ROCA de la Guàrdia Civil de Sueca entre els mesos d’Octubre de 2018 i Juny de 2019, s’han realitzat un total de 350 inspeccions en magatzems de compravenda de cítrics, sent aquests magatzems on s’embene el cítric la destinació del qual és la indústria del suc.

En una d’aquestes inspeccions, es va tindre coneixement que un familiar d’un magatzem de compravenda de cítrics, el qual s’oferia a labors de “corredor de camps”, es dedicava a desviar la taronja del magatzem familiar a un altre magatzem situat en la localitat d’Alzira, tot això utilitzant Documents de Traçabilitat Agrària ‘DATA’ falsificats, blanquejant així la taronja amb els citats documents falsos.

A arrel, dels nombroses inspeccions en els magatzems de compravenda de cítrics, es va poder esclarir un total de 30 fets delictius, entre ells, el d’una quadrilla de recol·lectors de taronja que utilitzava els Documents ‘DATA’ dels propietaris per a recol·lectar taronja d’altres explotacions agrícoles sense tindre autorització, arribant a pagar la meitat dels ingressos generats per la venda dels cítrics als propietaris, fins i tot fent-se passar per un dels propietaris, falsificant les factures i els documents per a així no haver de rendir comptes amb Hisenda.

Una altra de les perquisicions, van donar lloc a la localització de dos magatzems il·legals, procedint a la confiscació de 1.613 envasos de plàstic, amb un valor de mercat de prop dels 10.000 euros. Aquests calaixos els utilitzaven per a recol·lectar i emmagatzemar cítrics que posteriorment venien a països de la Unió Europea i empreses nacionals.

En la fase d’explotació d’aquesta operació, s’ha procedit a la detenció de 5 persones i la investigació d’altres 39 persones, així com a l’anàlisi de 8.000 Documents de Traçabilitat i factures per delictes de Furt, Apropiació indeguda, Falsedat Documental de 105 Documents, Usurpació de l’estat civil i Estafa.

Com a conseqüència d’aquests fets, s’han esclarit un total de 30 delictes, s’ha procedit a l’aprehensió de més de 38.000 quilograms de cítrics utilitzant un total de 105 Documents de Traçabilitat Agrari “DATA” falsificats, 1.613 calaixos de plàstic, així com la confiscació d’un vehicle el qual era utilitzat com a eina essencial per a perpetrar els delictes.

El total de la taronja relacionada en aquestes actuacions s’eleva fins als 285.000 quilograms amb un valor de mercat de 22.500 euros.

Aquestes actuacions se sumen a les ja realitzades de forma contínua pels diferents Equips Roca de la Guàrdia Civil de València que gràcies a la seua preparació, especialització i esforç diari, juntament amb la col·laboració constant dels agricultors eviten i persegueixen incessantment la comissió de qualsevol fet delictiu relacionat amb el món agrícola.

Les diligències han sigut entregades en els Jutjats de Primera Instància i Instrucció de Sueca, Alzira, Carlet i Picassent

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí