Detinguda una parella de lladres de Moixent que tenen una ordre d’allunyament entre ells

0
5519
Imatge dels efectes intervinguts als presumptes lladres de Moixent

La Guàrdia Civil ha detingut per presumptes reobatoris en cases de camp a la parella de Moixent amb l’ordre d’allunyament per violència de gènere

La Guàrdia Civil ha detingut a Sax a una parella de Moixent que es dedicava al robatori amb força a l’interior de cases de camp. En el moment de la seua detenció, se’ls va trobar en el cotxe en el qual circulaven nombroses eines, procedents d’uns robatoris en cases de Villena i Sax. Tots dos tenen nombrosos antecedents per fets similars, a més d’una ordre d’allunyament entre si, per una denúncia entre ells per violència de gènere.

Amb motiu de la comissió el mes passat d’un robatori amb força en una finca de la localitat d’Onil, els Agents de la Guàrdia Civil enquadrats en l’Equip Roca d’Ibi (equip encarregat d’esclarir els delictes comesos en l’entorn rural), juntament amb Agents de la Guàrdia Civil de Sax, van començar una recerca que ha culminat amb la detenció de dues persones.
Es tracta d’una dona de 44 anys i d’un home, de 41, parella sentimental, tots dos de Moixent, que residien de forma itinerant entre les poblacions de Villena i Sax.

Després de múltiples gestions d’esbrinament i nombroses vigilàncies sobre la zona, es va aconseguir localitzar a Sax a aquesta parella de delinqüents els qui, en el moment de la seua detenció, es trobaven circulant en el mateix vehicle identificat com el qual es va utilitzar en la comissió del robatori de la finca d’Onil.

A l’interior del cotxe es van trobar nombroses eines, tals com a trepants, radials, màquines de tallar taulells i altres diverses de mà, de les quals la parella no va poder acreditar la legítima procedència, per la qual cosa els van ser intervingudes cautelarment pels Agents.

Una vegada examinades aquestes eines, contrastant-les amb les diferents denúncies interposades pels robatoris comesos en la zona, s’ha esbrinat que els objectes intervinguts procedien d’altres dos robatoris amb força, perpetrats en finques de les localitats de Villena i Sax, les quals ja han sigut retornades als seus legítims propietaris.

Igualment, s’han realitzat inspeccions en 4 xatarreries diferents, 2 en la localitat d’Elda, 1 a Villena i l’última d’elles a Novelda.

Amb tot açò, als dos detinguts se’ls imputa l’autoria, de moment, de 3 delictes de robatori amb força, ja que falta encara per determinar la procedència de més objectes intervinguts.
A l’home se li imputa, a més, un delicte de trencament d’ordre d’allunyament, ja que existeix una denúncia per violència de gènere entre tots dos, la qual porta aparellada una ordre d’allunyament en vigor, de l’home respecte a la dona, que ja ha sigut igualment infringida en altres ocasions.

La detenció d’aquesta parella suposa l’esclariment d’uns robatoris en cases de camp que havien creat certa preocupació entre els veïns d’aqueixa comarca, els quals havien alertat als mitjans de comunicació d’un increment d’aquest tipus de robatoris en la zona agrícola de l’Alt Vinalopó.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here