Detenen en Canals a un fugit de la justícia italiana membre d’una important xarxa de tràfic de cocaïna

0
1013
Imatge del detingut a Canals per la Guàrdia Civil

El detingut per la Guàrdia Civil a Canals portava ocult a Espanya diversos anys, pertanyia a un grup criminal de clans mafiosos del sud d’Itàlia

La Guàrdia Civil, en el marc de l’operació DICUONZO, ha detingut en Canals (València) a V.D., de 37 anys d’edat, nacionalitat italiana, cercat per les autoritats italianes mitjançant una ordre europea de detenció i lliurament, per delictes de tràfic de drogues en aqueix país.

El detingut havia sigut investigat en l’operació PAVONE, desenvolupada a Milà pels Carabinieri entre els anys 2007 i 2014 en la qual es va desarticular una important organització criminal dedicada al tràfic de drogues entre Apúlia –regió del sud d’Itàlia– i Milà, i en la qual es va detenir, en les seues successives fases d’explotació a 155 persones.

La ciutat de Milà era el punt final de destinació de la droga controlada i enviada pels grups mafiosos del sud del país. En la recerca es va comprovar la participació en aquesta xarxa de, Guglielmo FIDANZATI, màxim representant de la màfia siciliana a Milà.

L’ara detingut a Canals, juntament amb el seu pare, lideraven un subgrup de la trama criminal, dedicat al tràfic de cocaïna entre Barletta i Trani (regió de Apúlia), i Milà, i havia fugit d’Itàlia l’any 2014 durant l’última fase d’explotació de l’operació.

Després de rebre notícia del seu possible amagatall a Espanya, la Guàrdia Civil va iniciar una recerca per a donar amb el seu parador. A través del permanent intercanvi d’informació amb la unitat investigadora a Itàlia, i seguint la pista de l’activitat deixada per aquest individu varis anys arrere, durant diversos mesos es van practicar nombroses gestions sobre el seu entorn i activitats passades, labors operatives de vigilància, indagacions amb organismes, empreses, etc.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Els centres educatius de Vallada llancen una cançó per a la 27a Trobada d'Escoles de la Costera

Fruit de les recerques per a la localització d’aquesta persona, es va esbrinar que poguera estar residint en alguna localitat de la província de València, així com que estaria usant una identitat falsa a nom d’un altre individu italià. Amb aquesta identitat, el fugit s’havia integrat plenament en la zona, arribant fins i tot a estar donat d’alta en la seguretat social per a l’acompliment d’activitats laborals, disposar de comptes bancaris, targeta sanitària, targeta de residència, etc.

Finalment es va obtenir informació que el cercat podia residir en les rodalies de la localitat de Canals, en una zona rural amb multitud d’habitatges disseminats. Durant diverses setmanes els agents van vigilar diverses d’aquests habitatges, donant com resultat la localització, identificació i detenció del cercat.

La seua identitat va ser comprovada a través de les seues empremtes dactilars, que van demostrar que es tractava de l’individu reclamat per les autoritats italianes. El detingut va ser traslladat a Madrid i lloc a la disposició del Jutjat Central d’Instrucció n. 1 de l’Audiència Nacional, per a l’inici del seu procés de lliurament a les autoritats italianes.

L’operació ha sigut desenvolupada per agents pertanyents a l’Equip de Fugits de la Justícia de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, que han comptat amb la col·laboració amb la Guàrdia Civil de València.

A continuació es pot veure un vídeo on el detingut passa a ingressar a les dependències de la Guàrdia Civil.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here