Detenen a quatre persones per robar de manera violenta rellotges d’alta gamma a Altea i en diversos països d’Europa

0
957
Per a cometre el robatori empraven el mètode de l'abraçada.

Els integrants del grup tenien una gran mobilitat a nivell internacional i es desplaçaven per tota Europa. En aquest sentit cal destacar que acumulen detencions a França, Bèlgica, Països Baixos, Alemanya i el Regne Unit.

La Guàrdia Civil d’Altea en una operació coordinada amb la Policia de la Generalitat (Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial de Barcelona), han desarticulat un grup criminal que cometia robatoris violents en la modalitat coneguda com a mètode abrace, mimoses o afectuoses.

Així mateix, als detinguts se’ls imputen fets delictius comesos en les localitats de Valls, Barcelona, Sant Pere de Ribas, Sitges, Vilanova i la Geltrú, Calella, Segur de Calafell, a Catalunya i Altea, a la Comunitat Valenciana.

Els integrants del grup tenien una gran mobilitat a nivell internacional i es desplaçaven per tota Europa. En aquest sentit cal destacar que acumulen detencions a França, Bèlgica, Països Baixos, Alemanya i el Regne Unit.

La investigació es va iniciar a la fi de juliol de 2020, quan es van detectar diversos robatoris violents, i es va centrar en un grup de quatre persones, d’origen romanés, especialitzades en la sostracció de rellotges d’alta gamma mitjançant robatoris amb violència i de joies pel mètode de l’abraçada.

Els investigats acostumaven a reunir-se des de primera hora del matí i es desplaçaven en vehicles ocupats entre dues i quatre persones. Normalment es repartien les tasques de manera que un dels homes feia de conductor i una o dues xiques assaltaven a les víctimes.
Els objectius eren principalment persones que portaren rellotges d’alta gamma.

Quan les detectaven, les seguien amb els vehicles fins al seu domicili, s’acostaven, els preguntaven alguna cosa amb la finalitat de distraure-les i de seguida, els agafaven pel braç amb la intenció de sostraure’ls el rellotge. En el cas que la víctima s’adonara de la situació agarraven el rellotge amb violència fins que aconseguien portar-li’l.

Entre els fets dels quals van tindre coneixement Mossos d’Esquadra, destaquen dos robatoris comesos a Valls, duts a terme amb una alta càrrega de violència. Els investigadors van detectar que cap al mes d’octubre de 2020 van eixir del nostre país, motiu pel qual, el Jutjat d’Instrucció número 2 de Valls va donar d’alta ordres de detenció obre quatre dels principals investigats.

El 15 de setembre es va detectar que una de les principals investigades havia tornat a Altea (Alacant), acompanyada d’altres membres del grup, entre els quals no hi havia cap dels quals havien actuat a Catalunya. En aquesta localitat van cometre un robatori fent ús d’una violència extrema. Pocs dies després, el dia 26, agents de la Guàrdia Civil d’Altea van detindre a dues persones per aquests fets, així com per l’ordre de detenció emesa pel jutjat de Valls.

Els detinguts han passat a la disposició del Jutjat de Guàrdia de Benidorm (Alacant), que va decretar l’ingrés a presó per ordre del Jutjat d’Instrucció 2 de Valls (Tarragona), per dos robatoris amb violència en aquesta demarcació de la dona, quedant l’home en llibertat amb càrrecs.

La detinguda és una dona de 27 anys de nacionalitat romanesa i a qui li consten quatre antecedents pel cos de Mossos d’Esquadra. L’home, té 25 anys, i també és de nacionalitat romanesa. La investigació continua oberta i es preveuen noves detencions d’altres membres de la banda.

Consells i recomanacions

Per a previndre aquest tipus de delictes, des de la Guàrdia Civil es recomana, sempre que es puga, eixir de casa acompanyat, no fer ostentació d’articles de joieria atractius per a aquestes bandes i ser desconfiat davant desconeguts que se’ns acosten.

Si malgrat això, som víctimes d’un delinqüent d’aquestes característiques, hem de demanar auxili a les persones que trobem a prop, i avisar immediatament al 062 o al 112.

És important mantindre la calma i recaptar totes les dades que puguen ajudar els agents a localitzar als presumptes autors (sexe, complexió, altura, aparença física, vestimenta, accent), quantes persones creiem haver vist, quina direcció de fugida han pres i si hi haguera algun vehicle relacionat, la marca, model, color i matrícula.

Posteriorment, és convenient acudir fins a la caserna més pròxima per a formalitzar una denúncia, on els investigadors tractaran d’ajudar-nos a reconéixer fotogràficament als possibles autors.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí