Detectats 6 casos positius de COVID en alumnes de la Universitat Catòlica que s’incorporaven a fer pràctiques a l’Hospital de Xàtiva


0
1986
Hospital de Xàtiva.

Els positius han obligat a suspendre les pràctiques de 40 estudiants de Medicina que estan en 6é de carrera

6 alumnes de la Universitat Catòlica de València (UCV) han donat positiu per COVID-19 quan anaven a incorporar-se a fer pràctiques a l’Hospital Lluís Alcanyuís de Xàtiva. Aquestos positius han fet que s’hagen suspés les pràctiques de 40 estudiants de Medicina de la UCV que estan en 6é de carrera.

A penes un dia després de l’inici de les pràctiques universitàries dels joves aspirants a metges, tots els alumnes hauran de sotmetre’s a una prova PCR obligatòria i gratuïta en les Clíniques Universitàries de la UCV a València, segons han informat fonts universitàries. Els sis positius confirmats han obligat a realitzar proves a 40 alumnes per a detectar altres possibles casos positius de coronavirus.

La UCV va anunciar aquest dimarts que el curs universitari havia començat amb «normalitat i seguretat en tots els campus i facultats». El vicerector d’Ordenació Acadèmica, Luis Esteban, es va referir breument als estudiants en pràctiques: “La nostra voluntat és portar als nostres alumnes a realitzar les pràctiques de manera adequada”, va subratllar Esteban.

L’oficina de pràctiques de Medicina de la UCV ha enviat aquest dimecres un missatge als alumnes en pràctiques del sisé curs de la carrera, al qual ha tingut accés aquest diari, que informa de l’obligació de sotmetre’s a les proves PCR, sufragades per la universitat, de la qual el cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, és gran canceller. Els test, previstos per al matí d’aquest dimecres, s’han retardat a aquesta vesprada.

Les Clíniques Universitàries de la UCV han començat precisament aquest dimecres a realitzar les primeres proves diagnòstiques PRC i de serologia a pacients, després de la recent obtenció per part de l’Institut Valencià de Patologia (IVP) de la mateixa institució universitària, de l’acreditació oficial com a centre diagnòstic de microbiologia i específicament de SARS-CoV-2, virus causant de la Covid-19.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here