Desmantellat un grup dedicat al contraban de tabac assentat a Xàtiva i Sant Antonio de Benagéber

0
3154

Agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil han desmantellat un grup assentat en Xàtiva dedicat a la venda de tabac de contraban i han detingut a 18 persones d’entre 21 i 60 anys, d’origen espanyol i ucraïnès, com a presumptes autors dels delictes de contraban, contra la salut pública, blanqueig de capitals i tinença il·lícita d’armes.

Els agents van realitzar onze registres en Xàtiva, Sant Antonio de Benagéber, Torrejón de Ardoz i una localitat de Córdoba en els quals van intervenir 13.166 paquets de tabac, uns 500 cigarrets artesanals, sis quilos de tabac picat, uns 48.225 euros, cinc cotxes, 142 grams de, pel que sembla, haixix, divers material per a empaquetar tabac, una bàscula, una balança de precisió, un revòlver, entre els efectes més destacats. Han sigut bloquejades sis comptes bancaris i quatre béns immobles valorats en uns 500.000 euros.

Les recerques es van iniciar al gener de l’any passat en tenir coneixement els agents que en dos comerços de Xàtiva podrien estar venent tabac de procedència il·legal.

Durant les recerques, els membres del dispositiu van esbrinar que els dos comerços estaven regentats per membres d’una mateixa família, així com que eren controlats per un home que pel que sembla va resultar ser el líder del grup.

 

Subministrament de tabac aquest d’Europa i Gibraltar

Continuant amb les recerques, els agents van esbrinar que els comerços se subministraven de tabac a través de dos canals, un d’un matrimoni, d’origen ucraïnés, que es desplaçava cada tres dies des de Sant Antonio de Benagéber fins a Xàtiva i que descarregaven unes dues caixes que pel que sembla contenien tabac. Aquest matrimoni pel que sembla aconseguia el tabac de l’est d’Europa

El segon canal d’aprovisionament de tabac per part de dos homes que residien a Torrejón de Ardoz i en una localitat de Cárdoba i que aquests realitzaven els enviaments de tabac a través d’una empresa de paqueteria utilitzant pel que sembla noms ficticis i que els pagaments també es realitzaven a través d’enviaments i en menor mesura a través de caixers automàtics. Aquests aconseguien el tabac de la zona de Gibraltar.

Posteriorment, els agents van esbrinar que el tabac ho ocultaven en trasters i garatges i seguidament a l’interior de cotxes, previ a la seua venda en els comerços.

 

Marihuana, haixix, tabac elaborat

Les marques de tabac distribuïdes per aquest grup abastava des de signatures comercialitzades a Espanya, que mancaven de precinte fiscal o incorporaven de tercers països aliens a la Unió Europea, fins a unes altres que no es distribuïen legalment en el territori nacional, així com tabac elaborat artesanalment que mancava de qualsevol control per part de les autoritats sanitàries.

 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí