Desconvocada la vaga d’amarradors del port de Sagunt després d’assolir un acord definitiu

0
5979
Protesta dels amarradors del Port de Sagunt.

L’acord s’ha aconseguit després d’un llarg període de quasi 10 mesos de mobilitzacions i negociacions

La vaga d’amarradors al port de Sagunt ha estat desconvocada després de quasi 10 mesos de mobilitzacions i negociacions, en haver arribat a un acord definitiu.

El responsable Sector de la Mar de CCOO, Franjo J. Martínez considera que “en general s’ha signat un bon acord, que recull una part important de les reivindicacions de tots els treballadors, i que ha sigut aprovat per majoria en un Assemblea General”.

L’acord que es basa en 14 punts, entre els quals es milloren les taules salarials en totes les categories professionals, es regula la manera de treballar, establint una jornada laboral amb uns criteris per a les persones que estan en repten de disponibilitat, i sobretot estableix una important remuneració en les maniobres dels vaixells gasers que fins al moment no s’estava pagant.

Les parts s’han compromés a un període de pau social, sempre que es complisca el que s’estableix en l’acord, i sobretot es vinculen per a l’any vinent, a un compromís per a constituir una taula de negociació per a iniciar un conveni col·lectiu, que reculla totes les reivindicacions dels treballadors de l’empresa Amarradores de Puerto de Sagunto.

Per tot això, Comissions Obreres fa un balanç positiu del resultat de la vaga i les negociacions prèvies a l’acord, ja que “sempre que es genera un conflicte d’aquesta magnitud, que ha afectat les maniobres de vaixells en el Port de Sagunt, fins i tot desviant alguns vaixells a altres ports espanyols, el sindicat ha aportat solucions i propostes per a poder arribar als acords que hem ratificat”.

El sindicat agraeix també la mediació de l’Autoritat Portuària de València, i manifesta que després de la desconvocatoria de la vaga s’estableix un període d’estabilitat i de creixement en les maniobres de vaixells, que reforcen l’arribada de vaixells gaseros en la terminal de SAGGAS en un període de crisi energètica com l’actual.

D’altra banda, recorden la necessitat a les empreses de l’amarrament de la Comunitat Valenciana, d’iniciar també un període de negociació i acostament, per a negociar un Conveni Sectorial que reculla aspectes tan importants com la formació i categories professionals en un sector molt afeblit en els últims anys.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí