Descendeixen a Sagunt els delictes considerats greus i molt greus

0
899
Imatge de la junta de seguretat

La preparació del dispositiu de Falles ha sigut el tema central de la junta de seguretat del primer trimestre a Sagunt

La Junta de Seguretat de Sagunt s’ha reunit a l’Ajuntament en la que s’ha abordat fonamentalment al dispositiu de falles, per al qual s’han coordinat diferents accions per part de les forces i cossos de seguretat de l’Estat junt a les forces locals.

L’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha explicat que és fonamental la protecció de les persones en un ambient festiu i de màxima concentració, com són les Falles, així com el control de les autoritzacions per a la venda de material pirotècnic, fent especial atenció en els menors i en els actes vandàlics, “tot açò amb l’objectiu que estes falles siguen segures, i per açò vull aprofitar l’oportunitat per demanar als nostres veïns que la convivència siga la màxima en les falles que són Patrimoni de la Humanitat i que, evidentment, han de fer honor a este nom”.

D’altra banda, tots els cossos i organismes representats en la Junta de Seguretat han fet una valoració de l’evolució de la seguretat en la ciutat, així com una anàlisi de la situació actual. El primer que ha volgut destacar l’alcalde és que existix unanimitat entre tots els representants de la Guàrdia Civil, Policia Nacional, Policia Local, Policia Autonòmica, de la Guàrdia Rural i de la mateixa delegació de Govern que ja, des de 2016 a 2017, s’ha notat un descens important de tots els delictes classificats com a molt greus i greus. “Evidentment, açò ha de suposar una valoració positiva, perquè es tracta d’un tema que afecta a la convivència, a la llibertat i a la sensació de seguretat”, ha declarat Fernández.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Sagunt presenta el seu dispositiu de platges per a l'estiu amb 11 policies, 36 socorristes i 1 dron

No obstant això, la Junta de Seguretat també ha alertat de l’ascens dels furts i de les estafes, especialment a la gent major, i també per Internet. En este sentit, l’alcalde ha assegurat que “seria convenient veure la forma de prevenir i oferir informació a la població, per la qual cosa ja estem plantejant la possibilitat d’impartir cursos i jornades”.

Un altre dels assumptes que s’han tractat en la Junta de Govern és el tema de la violència de gènere, per al qual ja s’han reforçat les mesures de protecció a les víctimes i el seu assessorament, a més de la col·laboració entre la Policia Nacional, la Policia Local, que està portant 38 casos, i, en menor mesura, la Guàrdia Civil. Entre les principals solucions que es plantegen destaca el reforç de la col·laboració i la seguretat; en el cas de la Policia Nacional s’ha incorporat un nou funcionari, i també es va incorporar el nou comissari, qui s’ha presentat hui en la Junta Local de Seguretat. “Amb totes estes mesures el que volem és donar resposta a esta autèntica xacra que estem patint, que és la violència contra les dones, i que està sent, en estos moments, la principal reivindicació en la nostra societat”, ha manifestat Quico Fernández.

De la mateixa manera, també s’ha insistit en el tràfic de drogues, especialment aquell que es produïx al voltant dels centres educatius. Segons ha explicat l’alcalde s’ha reclamat una major presència de patrulles en els carrers, “cosa que ja s’està produint i que només ha sigut possible gràcies a l’increment de policies per part de l’Equip de Govern que ha passat de 86 policies en els últims 8 anys a 104 en l’actualitat. Hem reforçat el nombre per poder atendre les demandes de seguretat i, encara que estem encara a una certa distància de l’objectiu, ja podem dir que hi ha una millora i que estem patrullant carrers i atenent a dones víctimes de la violència de gènere”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Atenen un part dins d'un cotxe a les portes de les Urgències de Maternitat de l'Hospital de Sagunt

Un altre aspecte que destacar és la reducció del nombre d’incidències de tràfic com a fruit d’una major presència de policies per garantir la seguretat de les persones i, especialment, dels vianants. Segons Fernández, també s’ha valorat la possibilitat de desenvolupar més accions en l’àmbit educatiu, “ja que pensem que, tant en les escoles com en els instituts s’ha de reforçar l’educació en matèria de seguretat a tots els nivells, no solament la d’Internet que és molt important, sinó també en el tema del consum de drogues i altres qüestions que són preocupants, i que nosaltres podem abordar des de la col·laboració amb les forces i cossos de seguretat de l’Estat”.

Els incidents en l’àmbit rural és un dels temes que es tractarà en futures reunions però que, segons han avançat en la reunió de hui, també existix una disminució dels robatoris. En definitiva, l’alcalde considera que ha sigut “una Junta Local molt pertinent que demostra que este Equip de Govern està molt preocupat pel tema de la seguretat”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here