Desarticulada a la Ribera una xarxa que havia estafat prop de 3 milions amb la venda de material sanitari de protecció

0
732
La Guàrdia Civil ha intervingut les capses amb sorra.

S’ha detingut a 4 persones i s’ha investigat a una altra més pels delictes d’estafa, falsedat documental i de pertinença a organització criminal

Quatre persones han sigut detingudes dins l’operació ‘Bleugant’ amb la qual la Guàrdia Civil ha desarticulat un grup delictiu que hauria estafat a una empresa més de 2.700.000 euros en la venda de material sanitari de protecció.

S’ha detingut a 4 persones i s’ha investigat a una altra més pels delictes d’estafa, falsedat documental i de pertinença a organització criminal.

Els responsables de l’estafa haurien cobrat més de 2.700.000 euros a una empresa situada a Espanya per la venda de 330.000 caixes de guants de nitril, que anaven destinats a la protecció de personal sanitari de França en la lluita contra el coronavirus.

Els ara detinguts es guanyaven la confiança dels potencials compradors enviant vídeos on es podia observar més de 260 palets carregats amb el que simulava ser caixes de guants de nitril. A més, acompanyaven als possibles compradors en visites realitzades en una nau industrial situada a la província de València, on s’emmagatzemava aquesta mercaderia, i les caixes de la qual suposadament contenien els guants objecte de la venda.

Els membres de la xarxa exhibien a les seues víctimes el contingut dels palets, la càrrega dels quals si corresponia amb guants de nitril d’una coneguda marca comercial. Però el que desconeixien els compradors era que la resta de la mercaderia eren caixes plenes d’arena que prèviament havien introduït i precintat, i que els estafadors feien passar per la mercaderia que els perjudicats pretenien adquirir.

Una empresa de distribució va adquirir la mercaderia abonant més de 2.700.000 euros a un compte bancari turc controlada pel grup delictiu. Posteriorment, i desconeixent l’estafa, va procedir a revendre la mercaderia a una segona mercantil amb seu a França per a distribuir-la per aquest país i dotar de material de protecció al personal sanitari.

L’engany es va destapar durant el trasllat de la mercaderia a França, quan les víctimes, després d’inspeccionar la càrrega, van descobrir que en realitat la mercaderia que havien adquirit eren caixes repletes de bosses d’arena.

Durant els registres realitzats s’han intervingut 330.000 caixes de cartó que simulaven ser caixes de guants de nitril, així com diferent documentació i equips i accessoris informàtics i de telecomunicacions.

Les diligències han passat a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 7de Alzira. L’operació ha sigut desenvolupada per agents pertanyents als Equips de Policia Judicial de Sueca i Cullera, que han comptat amb la col·laboració de les autoritats policials franceses i turques.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here