Desallotjaments i talls de comunicacions i d’aigua a Ontinyent pel desbordament del Clariano

0
380
Jorge Rodríguez ha comparegut amb els responsables municipals
Jorge Rodríguez ha comparegut amb els responsables municipals

El desbordament del riu Clariano al seu pas per Ontinyent, ha obligat a evacuar a prop de trenta persones del carrer Cantereria. L’ajuntament ha reallotjat a una desena de veïns en l’alberg municipal i la resta s’ha allotjat en cases de famílies i amics, segons ha informat l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, que ha seguit l’evolució del cabdal del riu durant la matinada. Les intenses pluges i el seu efecte sobre llits i barrancs han obligat a primera hora del matí a tallar l’accés nord a Ontinyent des de l’autovia A 7 i el de la carretera de Bocairent.

Tant la carretera Ontinyent-Bocairent CV-81 com l’accés nord des de l’autovia A7 s’han obert posteriorment amb normalitat. El Camí Vell de Xàtiva, el Camí Real de Gandia, la carretera del Carril i el Camí de la Purísima segueixen tancats. S’ha tancat l’accés des del Polígon de l’Altet a la finca La Clariana. Al nucli urbà encara hi ha alguns trams puntuals tallats en algunes vies, però va restablint-se la normalitat.

Policia Local, Bombers i Guàrdia Civil han hagut d’actuar en alguns punts de la ciutat per a ajudar a alguns veïns a eixir de les seues cases inundades. Rodríguez, ha emès un bàndol en el qual recomana als veïns que eviten desplaçaments a peu o en vehicle particular que no siga estrictament necessaris. Jorge Rodríguez ha informat als mitjans que Ontinyent ha registrat més de 200 litres per metre quadrat en les últimes 24 hores, i ha agraït a les forces de seguretat el gran treball realitzat i la seua professionalitat a l’hora a afrontar el major episodi de pluges viscut a Ontinyent en les últimes dècades.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  29 estudiants comencen les seues pràctiques a l’Ajuntament d’Ontinyent amb 'la Dipu et Beca'

Ontinyent ha suspés les classes per a este dilluns de tots els centres educatius, però a més el col·legi més afectat per les pluges ha sigut el Carmelo Ripoll, completament inundat. En el Vicent Gironés han aparegut algunes goteres en infantil, mentre que en la resta de centres l’aigua no ha entrada a l’interior dels edificis, per la qual cosa les classes podran restablir-se demà si amaina el temporal, alguna cosa que està previst que ocórrega el llarg de la vesprada de hui, segons les previsions.

Trencament d’una canonada

Per altra banda, les fortes pluges i la crescuda del riu Clariano, han provocat aquest matí el trencament de la canonada que creua el llit del riu i que proveeix al barri de Sant Rafael. Açò ha ocasionat que, a primera hora del matí, s’haguera d’interrompre, momentàniament, el subministrament a través d’eixa canonada i iniciar els treballs necessaris per a poder fer-ho a través d’un altre sector alternatiu de la xarxa hidràulica de la ciutat.

La premura amb la qual els tècnics de l’Ajuntament i de Egevasa, l’empresa concessionària del servei, han actuat ha permès el ràpid restabliment del servei així com que, en tot moment, es garantira la qualitat de l’aigua subministrada als ciutadans. Actualment, tot el municipi disposa de subministrament d’aigua potable a excepció d’aproximadament 40 habitatges del Barri de Sant Rafael, tot esperant aconseguir el complet restabliment del mateix, en les pròximes dues hores.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here