El Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent edita recomanacions per a pacients que rebutgen una transfusió

0
775
Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva

En la guia es tracten aspectes ètics, deontològics i jurídics davant el rebuig d’un pacient a una transfusió sanguínia

El Departament de salut Xàtiva-Ontinyent, dependent de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, disposa d’un document de recomanacions per a pacients que rebutgen la transfusió de sang. Amb aquest nou protocol, que no existia fins avui, s’estableix “quins passos van a donar-se a cada moment” davant una negativa del pacient a rebre una transfusió tant de forma programada com a urgent. Amb açò el Departament passa a ser un dels primers de la Comunitat Valenciana a establir un protocol d’aquesta complexitat en el seu disseny i consens professional.

En la guia es tracten aspectes ètics, deontològics i jurídics davant el rebuig d’un pacient a una transfusió sanguínia. Així deixa registrat i per escrit tot el procediment i determina la necessitat que el pacient tinga registrades les seues voluntats anticipades per a acollir-se a aquest dret.

Des de la Gerència del Departament s’ha destacat la importància d’aquesta nova eina de treball “perquè quan un o una pacient rebutja aquesta indicació mèdica els pacients han de desplaçar-se a altres departaments per a realitzar-se diferents procediments clínics o quirúrgics. Ara, amb aquest document, els i les pacients podran disposar d’una major informació i recomanacions que li seran transmeses pels diferents professionals dels centres sanitaris”.

En la redacció d’aquest protocol ha intervingut el doctor Manuel Rodríguez, cap del Servei de Vigilància intensiva de l’Hospital Lluís Alcanyís i president del Comitè d’Ètica Assistencial; el doctor Manuel Hernández, cap del Servei d’Hospitalització Domiciliària; Jesús García Varea, master en Bioètica i infermer de l’O.H.D., així com l’infermer supervisor de Laboratori, Antonio Sifre i la infermera gestora, Loli Perales. A més, han participat en la seua elaboració professionals de la judicatura, el dret, i la salut. El document ha tingut també l’aprovació de tots els caps de servei del Departament, així com Atenció Primària i les adreces mèdica i d’infermeria corresponents.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  L’associació feminista 'Gira-sols Morats' presenta el seu projecte a l’Ajuntament d’Ontinyent

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here