El Departament de Salut Xàtiva Ontinyent presenta la seua primera guia per al part normal

0
2173
Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva

El Departament de Salut elabora la seua primera guia clínica per a part normal que suposa actualment al voltant d’un 80% dels naixements

El Servei de Ginecologia i Obstetrícia del Departament de Salut Xàtiva Ontinyent, dependent de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, ha presentat la primera guia de pràctica clínica de l’atenció al part normal. El document ha sigut acordat per consens entre els professionals que intervenen en aquest tipus de parts anomenats «no patològics» o ben «poc intervinguts» des del punt de vista mèdic.

Aquesta guia clínica ha sigut elaborada conjuntament pel personal facultatiu, matrones, pediatres i anestesistes i ha comptat amb el suport de la Gerència del Departament. El doctor cap del Servei de Ginecologia i Obstetrícia del Departament Xàtiva Ontinyent, doctor García Domènech, ha destacat el fet que es tracte d’un document de consens entre tots els professionals d’aquesta especialitat en el departament, que actualitza tota la pràctica en l’atenció al part normal segons les últimes evidències científiques i les aspiracions de les usuàries».

L’anomenat ‘part natural’ es dóna aproximadament en el 80% dels casos i s’entén actualment per aquell part amb poca intervenció obstétrica, en el qual fonamentalment intervenen la mare i la matrona, i que inclou també, l’analgèsia epidural.

Es pretén així millorar l’assistència i parar esment dels desitjos i expectatives que té la dona complint així amb els aspectes d’autonomia i dignitat de les pacients durant la gestació i el part.

A partir d’ara ja des de l’atenció primària, la matrona podrà donar informació completa a les pacients de com se’ls va a atendre durant un part normal, una atenció que, amb aquesta guia clínica, deixa unificada i actualitzada la seua pràctica a tots els professionals del departament.

La guia clínica presentada pel departament naix amb vocació de ser un document viu atès que està obert a constants modificacions i millores pel seu necessari caràcter de consens que contribueix també a una constant promoció de la comunicació entre els professionals de la salut que intervenen en aquest tipus de pràctiques.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí