Denuncien passivitat de l’Ajuntament de Sueca davant la proliferació d’abocadors il·legals

CaixaBank - MyBox

0
1157
Un dels abocadors il·legal de Sueca.

AE-Agró alerta de la generació de dos nous abocadors il·legals en el que es porta de 2021 i es demana la col·laboració ciutadana per denunciar la proliferació d’altres

El col·lectiu Acció Ecologista-Agró ha denunciat que l’abocament incontrolat de residus sense les garanties ambientals necessàries s’està agreujant en el País Valencià i que un dels municipis afectats és Sueca.

A la localitat de la Ribera Baixa, segons el grup conservacionista, en 2021 s’han generat dos abocadors il·legals, un d’ells es troba, des de fa anys, al camí Vell de Cullera i l’altre, més recent, al pont de la CV-515. En ambdós punts negres, segons les fotos aportades per membres de l’associació, abunden escombraries, voluminosos i restes d’obra, entre altres.

Però també crida l’atenció la presència d’unes quantes neveres, altament contaminants, dins d’una séquia que hi ha al camí Vell de Cullera i que comunica amb alguns camps d’arròs del Parc Natural de l’Albufera.

En conseqüència, AE-Agró explica que va contactar ja fa uns mesos amb els responsables de l’Ajuntament per informar-los i demanar-los la neteja i la clausura d’estos punts negres. “Però, lluny d’això, la realitat és una altra: l’ajuntament no ha clausurat cap. Els abocadors continuen estant allà on els vam identificar i temem que apareguen altres”.

Davant aquesta situació AE-Agró denuncia “la passivitat de l’ajuntament per fer-li front”, per la qual cosa es demana la col·laboració dels ciutadans. Expliquen així que, amb l’aportació de fotografies i de les ubicacions al seu compte de Facebook, poden contribuir a la seua identificació.

A més recorden que “no és la primera vegada que denunciem la proliferació dels abocadors a Sueca i que ens mobilitzem, amb la participació de la ciutadania, per a la seua localització i eliminació, ja que suposen un perill ambiental i sanitari per a tots els veïns i les veïnes del municipi”.

Finalment, des d’AE-Agró demanen a les autoritats competents la urgent neteja i clausura d’estos punts negres, així com una major vigilància per evitar la seua proliferació. A més a més, consideren que és necessària una campanya d’informació i conscienciació pública i una major senyalització de prohibició a les zones més naturals de Sueca, per evitar estos comportaments tan irresponsables, que van en contra de la legislació ambiental.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here