Denuncien davant Medi Ambient l’electrocució de quatre mussols a la línia d’alta tensió de Castelló de Rugat

0
430
Imatge d'un dels exemplars morts a Castell´ode Rugat

La CEVA demana a Iberdrola, propietària de la instal·lació, que aïlle tota la línea elèctrica de manera urgent perquè no es tornen a repetir estes morts

La Coordinadora Ecologista de la Vall d’Albaida (CEVA), ha denunciat davant la Conselleria d’Agricultura i Medi Ambient l’electrocució de quatre grans-ducs -una espècie de mussol- a una línia d’alta tensió a Castelló de Rugat.

Esta línia elèctrica, expliquen des de la CEVA, es troba a pocs metres de la piscina municipal, instal·lació on s’han trobat els quatre exemplars de mussol electrocutats. Des del col·lectiu conservacionista afirmen que “la línea d’alta tensió té una configuració técnica prohibida actualment, amb aïlladors rígids nus, la qual cosa fa una trampa mortal per a totes les aus que utilitzen les torres com a paradors”.

El gran-duc està protegit per la legislació i considerat com “d’interés especial” pel catàleg nacional d’espècies amenaçades. Esta gran rapinyaire nocturna, explica la CEVA, “és un gran aliat de l’agricultura ja que ajuda a controlar les plagues de rosegadors que tan perjudici causen als llauradors de la Vall d’Albaida”.

La CEVA demana a la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural que oblige a l’empresa propietària Iberdrola a fer les modificacions necessàries a totes les torretes de la línea per a evitar que segueixquen morint aus electrocutades. Al mateix temps la CEVA també demana a Iberdrola que actue d’ofici i que de manera urgent faça les modificacions necessàries en totes les torretes de la línea per a que no torne a passar cap electrocució més.

La CEVA destaca que a esta època de l’any els grans ducs ja estan amb el procés de cria, i que si mor una part de la parella electrocutada la niuada es perd, també hi ha un greu perill d’ací uns mesos quan els nous exemplars nascuts en esta primavera abandonen el niu i busquen nous territoris, ja que utilitzaran les torres elèctriques com a posadors i pot haver una gran quantitat d’exemplars morts de nou. Per això la CEVA insta a la Conselleria i a Iberdrola a que actuen de manera urgent.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here