Denuncien la falta de personal per cobrir les urgències de l’Hospital d’Ontinyent

0
1449
Hospital d'Ontinyent

CCOO alerta que les noves instal·lacions d’urgències de l’Hospital d’Ontinyent inaugurades fa nou mesos no han estat dotades de personal

El sindicat CCOO ha denunciat que no hi ha personal suficient per a cobrir les noves instal·lacions del Servei d’Urgències de l’Hospital d’Ontinyent. Així afirmen que les reformes efectuades i el nou material no poden utilitzar-se perquè mancada plantilla, perquè l’ús de les noves instal·lacions funcionava a ple rendiment (després de nou mesos des de la seua reobertura) seria necessària la contractació d’un mínim de 6 infermers/es, 5 tècnics/ques de personal auxiliar d’infermeria i 1 celador/a, a més de la dotació corresponent de personal facultatiu.

Segons les paraules de la pròpia consellera Carmen Montón en la seua visita el passat desembre, “gràcies a aquesta inversió (de 600.000 euros) s’han millorat totes les instal·lacions del Servei, per a poder tractar millor als pacients i els seus acompanyants, reduint l’estrès que els genera l’entrada en Urgències”. A més Montón assegurava que les inversions que estava duent a terme el Consell en el Departament de Salut de Xàtiva-Ontinyent són “un exemple de l’aposta d’aquest Govern per l’enfortiment de la Salut Pública després d’anys de retallades i abandó del públic”.

Però segons alerta CCOO «a dia de hui la inversió econòmica en personal, necessària perquè aquestes instal·lacions funcionen, és de zero euros. De fet, les noves sales d’observació ‘per a poder tractar millor als pacients’ romanen tancades per aquesta falta de dotació de personal i, més concretament, la d’adults s’ha convertit en una Sala de tractaments, romanent, la de pediatria, encara clausurada».

Des del Departament de Xàtiva-Ontinyent es valora positivament tant la reforma del Servei d’Urgències de l’Hospital d’Ontinyent, però al mateix temps «ens veiem en l’obligatorietat de denunciar la ineficàcia de la reforma d’un Servei que no es complementa amb els recursos humans necessaris perquè siga completament efectiva».

A més des del sindicat afirmen que «ens suscita gran inquietud la perpetuació en el temps de la pèrdua dels quasi 8.000 llocs de treball en la Consellería de sanitat, de la qual aquest hospital no està exempt. El bon fer dels seus treballadors/es, ha contribuït a mantenir els estàndards de qualitat en la prestació sanitària del departament durant aquests anys de crisis, malgrat comptar amb plantilles contínuament infradimensionades i recursos deficitaris».

Des de CCOO conclouen exigint «per part de la Conselleria, un major grau d’implicació amb aquest Departament de salut, i en concret, demandem que es dote de la plantilla adequada tant al servei d’Urgències de l’amb la finalitat de que puga funcionar a ple rendiment, tal com estava previst en els seus inicis, així com a la resta de serveis del Departament de Salut de Xàtiva-Ontinyent, que continuen deficitaris en dotació de personal».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí