Denuncien «inseguretat» dels funcionaris judicials d’Alzira per les «situacions violentes» que es produeixen als jutjats

0
1902
Imatge d'una de les actuals seus dels jutjats d'Alzira

El sindicat CSIF reclama una sala d’espera amb vigilància contínua on no es pose en perill la seguretat dels treballadors

El sindicat CSIF ha anunciat que presentarà denúncia davant Inspecció de Treball per la “inseguretat” que pateix el personal funcionari destinat en els Jutjats d’Alzira. En l’escrit, que serà registrat aquesta setmana, la central sindical adverteix de “situacions violentes entre el públic que espera la celebració del seu judici o declaració, que denoten la falta absoluta de seguretat”.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica en el document que “el personal funcionari no pot realitzar la seua labor en funcions òptimes”. Assenyala que les causes que entorpeixen la seua labor comencen “per la contaminació acústica, que és gravíssima, ja que pràcticament diàriament, en els corredors i replanells d’aquest edifici s’aglomeren més de 50 persones. Les veus, discussions i insults arriben fins dins dels oficines”.

El sindicat subratlla que al factor de la contaminació acústica se suma que, en aquestes dependències judicials situades en la Ronda d’Algemesí, “es vénen produint situacions violentes entre el públicoque allí espera la celebració del seu judici o la seua declaració, que denoten una falta absoluta de seguretat”.

CSIF detalla aquestes “situacions violentes” explicant que “aquesta setmana, un dels presos que allí estava esperant es va llançar per les escales; un altre senyor va espentar a un usuari també per les escales. A més, davant l’acarnissada discussió, amb tota classe d’insults, d’altres persones, una de les magistrades de la seu va haver d’eixir a mediar davant la impossibilitat de l’únic vigilant de seguretat de sufocar només la discussió”.

El sindicat, que recorda que “els llocs de les magistrades que allí realitzen les seues funcions estan catalogades de risc”, sol·licitarà a Inspecció que “s’adopten les mesures oportunes per a protegir a tot el personal de Justícia que allí treballa”. Com a possible solució proposa “crear, si fóra necessari, una sala d’espera, amb vigilància contínua, on els usuaris puguen esperar el seu torn d’intervenció. D’aquesta forma no entorpirien el funcionament ordinari del Jutjat ni amb contaminació acústica ni posant en perill la seguretat dels funcionaris”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí