Denuncien a les pedreres de Lafarge a Sagunt i Almenara per incomplir la normativa d’emissions contaminants

0
1349
Pedrera de Lafarge a Sagunt

Acció Ecologista-Agró va sol·licitar a la Conselleria informació sobre la situació de diverses pedreres propietat de la multinacional

La Direcció General del Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental de la Conselleria de Medi Ambient ha obert un expedient sancionador contra la pedrera del Salt del Cavall que explota Lafarge-Holcim a Almenara (La Plana Baixa, Castelló). Concretament, per no adequar-se a la normativa vigent de protecció de l’ambient atmosfèric i al condicionat de l’autorització d’emissions a l’atmosfera. A més a més, segons s’afirma des d’Acció Ecologista-Agró, la pedrera del Salt del Llop, que Lafarge-Holcim explota a Sagunt (Camp de Morvedre, València), està funcionant sense l’autorització d’emissions necessària.

Acció Ecologista-Agró va sol·licitar a la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural informació sobre la situació de diverses pedreres propietat de la multinacional del ciment Lafarge-Holcim. Exactament sobre el possible incompliment de les seues obligacions d’emissions a l’atmosfera. Esta petició d’informació va estar motivada per la queixa i observació per part de diverses persones dels núvols de pols que emeten les pedreres del Salt del Llop a Sagunt (Camp de Morvedre, València) i la del Salt del Cavall, ubicada entre Almenara i La Vall d’Uixó (La Plana Baixa, Castelló).

Després de la revisió de tota la documentació aportada pels tècnics de la Direcció General del Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental de la Conselleria de Medi Ambient, des del col·lectiu comarcal d’AE-Agró Camp de Morvedre afirmen que Lafarge-Holcim està incomplint la normativa de protecció de l’atmosfera en les seues pedreres. Pel que respecta a la del Salt del Cavall, perquè la multinacional del ciment no ha remés a l’òrgan competent cap certificat favorable sobre l’adequació a la normativa vigent de protecció de l’ambient atmosfèric i al condicionat de l’autorització, inferint la resolució per la qual s’atorga l’autorització administrativa d’emissions a l’atmosfera.

Estos fets poden constituir una infracció tipificada com a greu en la Llei 34/2007, de 15 de novembre, de Qualitat de l’Aire i Protecció de l’Atmosfera. De fet, la Conselleria ja ha obert un expedient sancionador a Lafarge-Holcim i proposa una sanció de 20.001 euros i la reposició o restauració de la legalitat. Es tracta de la sanció mínima, ja que la multa podria ser de fins a 200.000 euros segons la Llei i la sanció podria implicar fins i tot la clausura de la pedrera, total o parcial, durant dos anys.

Paga la pena destacar també que la pedrera Salt del Llop, de la qual es nodrix la cimentera de Lafarge-Holcim a Sagunt, està funcionant a ple rendiment sense la corresponent autorització d’emissions a l’atmosfera. Així que Lafarge-Holcim no sols contamina l’aire que respirem cremant tot tipus de residus, inclosos perillosos, en la seua cimentera. A més a més, contamina i incomplix la normativa d’emissions en les seues pedreres, amb les quals la cimentera està destruint les nostres muntanyes amb passes de gegant.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí