Dénia s’adhereix a la xarxa valenciana de “Platges sense fum”

0
1337
Dénia
Un dels moments de la presentació.

L’ajuntament de Dénia s’ha adherit a la xarxa “Platges sense fum”, una iniciativa fruit del treball conjunt desenvolupat per la Direcció General de Salut Pública de la Generalitat i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) amb l’objectiu de “promoure actituds i hàbits saludables a través d’un entorn que siga respectuós tant amb les persones com amb el medi ambient”.

Així ho ha assenyalat a Dénia la secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, qui ha presentat el programa “Platges sense fum” acompanyada per l’alcalde de la ciutat, Vicent Grimalt, i el coordinador d’àrees de la FVMP, Eugeni de Manuel. Hi han assistit també la regidora de Sanitat deniera, Cristina Morera, el regidor de Platges, Pepe Doménech, i el director de Salut Pública de Dénia, Pasqual Martí.

A més de la promoció d’espais sense fum, la secretària autonòmica de Salut Pública ha incidit en la importància que les persones fumadores no deixen en les platges on sí se fuma les puntes de cigarret “com si estos espais foren un gran cendrer, ja que les conseqüències per al medi ambient són molt perjudicials”. En relació a este tema, per a contribuir que les nostres platges estiguen netes d’estes puntes de cigarret tan contaminants, la Regidoria de Medi Ambient repartirà durant l’estiu 2.000 cendrers de platja portàtils, tal i com ha anunciat el regidor de Platges, Pepe Doménech.

La xarxa “Platges sense fum” té fins al moment cinc localitats adscrites. Junt a Dénia s’hi troben el Campello, Cullera, Elx i Orpesa, tot i que l’objectiu final és “que tots els ajuntaments valencians amb platja tinguen, al menys, una sense fum”, ha indicat Navarro.

El representant de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies ha destacat que el programa és “una forma de sensibilitzar la població, no una mesura punitiva, per mitjà de la qual intentarem que els usuaris entenguen que és fonamental poder gaudir de platges sense fum”.

L’alcalde de Dénia s’ha mostrat entusiasmat amb la iniciativa i ha assegurat que esta primera platja sense fum a Dénia “és el sols el principi i no serà la última que hi haja a la nostra ciutat”.

La platja escollida per a iniciar el programa de “Platges sense fum” a Dénia és la platja de la Marineta Cassiana-Marge Roig, 700 metres de platja d’arena que, a partir d’ara, estaran lliures del fum del tabac.

La zona s’hi senyalitzarà amb banderoles i uns panells informatius. A més, a l’inici i quan finalitza el tram, s’instal·laran uns cendrers que conviden a qui vullga quedar-s’hi o travessar-lo a apagar el cigarret.

Per últim, l’ajuntament impartirà un curset de formació als auxiliars COVID-19, el personal de vigilància i socorrisme de Creu Roja i als policies locals que patrullen les platges perquè puguen informar correctament els usuaris de les característiques de les platges sense fum i facen les recomanacions pertinents perquè es respecte este espai.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí