Dénia rebrà inversions de la Conselleria d’Agricultura per a les obras de millora de la llotja de peix

0
508
Dénia
Un dels moments de la visita.

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha anunciat les obres de millora de lloa Llotja de peix de Dénia.

Mireia Mollà ha detallat les actuacions durant la seua visita a la confraria de pescadors de la localitat on se celebra aquest cap de setmana el Seminari d’Hivern del Consell.

La reforma, que atén així la demanda del sector pesquer de la Marina, inclou l’adequació dels revestiments verticals, l’habilitació d’espais amb finalitats administratius així com un nou centre de transformació elèctrica.

La consellera s’ha reunit amb representants de la confraria per a conéixer les reivindicacions del sector en matèria de formació, gestió d’ajudes i d’aplicació de la directiva europea de pesca al Mediterrani, que, asseguren, va entrar en vigor el passat 1 de gener.

En aquesta línia, el passat 27 de gener es van publicar les ajudes en formació marítim pesquera i diversificació aqüícola per 3 milions d’euros i la titular d’Agricultura ha subratllat el suport de la Conselleria a la professionalització per a mantindre la viabilitat i relleu del sector.

Així mateix, la consellera ha defensat la necessitat que el Ministeri pose la informació a la disposició dels pescadors i s’ha compromés a mantindre reunions anuals de col·laboració i treball conjunt.

Mollà ha volgut destacar la implicació de la confraria amb la recollida de plàstics (6.000 kilograms l’any passat) i ha expressat que el Punt Net construït per a recuperar les deixalles dels vaixells serà referència per a la resta de confraries.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here