Dénia prorroga fins al 15 de febrer les restriccions locals vigents per a evitar la propagació de la pandèmia

0
726
Ajuntament de Dénia.

Davant les últimes dades d’incidència de la pandèmia en la ciutat i la comarca i amb l’objectiu de minimitzar el risc de contagi entre la població, l’Ajuntament de Dénia ha decidit prorrogar les restriccions vigents fins al 15 de febrer.

Així doncs, segons anuncien fonts municipals, continuen suspesos tots els actes d’organització municipal amb públic, les activitats culturals i esportives, així com els tallers i activitats presencials de Joventut i Aules de la Tercera Edat. Les instal·lacions esportives romandran tancades i els parcs infantils de la ciutat continuaran precintats. Així mateix, els jardins de Torrecremada es tancaran a les 20 hores.

Ajuntament de Dénia.

Continuaran tancades al públic també les oficines d’informació turística, les sales d’exposicions municipals (Centre d’Art l’Estació, Espai Castejón i sala de la 2a planta de la Casa de Cultura), els museus de la ciutat i l’Arxiu Municipal, apuntan des del consistori.

La Biblioteca pública municipal (c. de Sant Josep) i l’agència de lectura Rafael Chirbes també estan tancades al públic i sols ofereixen el servei de préstec i devolució de material. L’horari del servei en la biblioteca de Sant Josep és de dilluns a divendres, de 8.30 a 21 hores i els dissabtes de 10 a 13.30 hores; i el de l’agència de lectura Rafael Chirbes és de dilluns a divendres, de 9.30 a 13.30 hores i de 17 a 20 hores.

Des de l’Ajuntament recomanen a les persones usuàries que sol·liciten el material que vulguen endur-se en préstec per via telefònica, al 96 578 36 65, o per correu electrònic a l’adreça biblioteca@ayto-denia.es. D’aquesta manera, s’agilita la recollida i s’acurten els temps d’espera.

Com a novetat, en el decret de pròrroga signat per l’alcalde es considera necessari reiniciar l’activitat dels mercats de venda no sedentària que se celebren a Torrecremada, sent menester que aquest inici es realitze de manera gradual, segons informen fonts municipals.

“Per aquest motiu, i a fi d’evitar aglomeracions de gent, garantir un millor i adequat control dels accessos en una zona amb prou activitat i complir la normativa sanitària, s’estableix que el mercadet de dilluns es reprendrà el dia 1 de febrer, en l’horari habitual i amb una reducció del 50% de les parades habitualment autoritzades, alternant-se els venedors cada dilluns fins que millore la situació epidemiològica”.

“En les mateixes condicions es reprendrà el rastro dels divendres, que torna a instal·lar-se el dia 5 de febrer, en l’horari habitual i amb una reducció del 50% de les parades habitualment autoritzades, alternant els venedors de cada divendres”.

Tal i com afirmen des del consistori, els espais habilitats per a la celebració es delimitaran amb cintes d’obra, tanques o qualsevol altre mitjà que permeta marcar de manera clara els límits de l’espai, afavorint la delimitació de l’afluència de la clientela i assegurant l’aforament permés. Es podrà establir un ús diferenciat per a l’entrada i l’eixida. “També hi haurà requisits de distanciament entre parades amb l’objectiu de mantindre la distància de seguretat entre treballadors, clients i vianants, que faran ús de la mascareta en tot moment. Una vegada finalitzada l’activitat de venda i recollides totes les parades, es procedirà a la neteja i desinfecció del sòl i superfícies de tot el recinte on s’haja desenvolupat el mercat, així com dels accessos i zones d’eixida”.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here