Dénia promociona l’agricultura de la Marina Alta amb un programa de visites guiades per productors agroalimentàries locals

0
772
Ametlers de la comarca.

La Regidoria de Transició Ecològica de l’ajuntament de Dénia organitza una nova edició de “Descobrir el paisatge”, el programa de visites guiades per productors i productores agroalimentàries de Dénia i la Marina Alta.

De gener a juny d’este 2020 s’han programat eixides a camps d’ametllers, oliveres, tarongers, vinyes, cirerers, blat, arròs, garrofers, pruneres, llimoners i hortalisses de les poblacions de Dénia, Sagra, Alcalalí, Teulada, Jesús Pobre, Vall de Gallinera, Pedreguer i Pego.

Participen en la iniciativa 12 productors i productores de la comarca, el 70% dels quals fan agricultura ecològica o de residu zero. Les productores i productors participants treballen projectes singulars i són la SAT Llauradors d’Alcalalí; l’Associació Sociocultural del Riurau i el celler Les Freses (Jesús Pobre); la Cooperativa Cireres Muntanya d’Alacant (Vall de Gallinera); la Cooperativa de Teulada; La Bacorra (Sagra); Cerveseria de la Marina Alta (Dénia); Horta Sana (Pego); Pego Natura; restaurant Pont Sec (Dénia); Hort de l‘Alè (Pedreguer) i Diana Femenía Giner (Dénia).

Totes les visites eixiran a les 9.30 hores del matí des de la Casa de Cultura de Dénia. Tant la inscripció com el desplaçament amb autobús des de Dénia fins a les poblacions on es desenvolupe l’activitat són gratuïts.

Les persones interessades a assistir han d’inscriure’s abans del migdia del dijous previ a cada visita enviant un correu electrònic amb les dades personals al correu deniaviva@ayto-denia.es. Es confirmarà participació d’acord a l’ordre d’inscripcions. El nombre de places és limitat.

Segons apunten fonts municipals, el programa “Descobrir el paisatge” té entre els seus objectius principals promoure el coneixement i divulgació sobre l’agricultura, les agricultores i agricultors locals, els recursos mediambientals locals i un ús responsable del territori; posar en valor els productes de l’horta de Dénia i la Marina Alta; apropar a la ciutadania a espais naturals d’interès a través d’una modalitat de turisme respectuosa amb l’entorn: l’ecoturisme; donar a conèixer el benefici social dels espais naturals i la necessitat de la seua conservació i potenciar el desenvolupament rural sostenible, a través de la implicació de diversos agents del territori.

El calendari de 2020 és el següent:

Diumenge 26 de gener: Sagra i Dénia. Visites a La Bacorra i la Cerveseria de la Marina Alta.

Diumenge 23 de febrer: Alcalalí i Teulada. SAT Llauradors d’Alcalalí i Cooperativa de Teulada.

Dissabte 28 de març: Dénia. Restaurant Pont Sec, horts urbans i Diana Femenía Giner.

Diumenge 26 d’abril: Jesús Pobre. Blat de la Marina i celler Les Freses.

Dissabte 30 de maig: Vall de Gallinera i Pedreguer. Cooperativa Cireres Muntanya d’Alacant i Hort de l’Alè.

Dissabte 27 de juny: Pego. Horta Sana i Pego Natura.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here