Dénia prolonga fins al 28 de febrer les restriccions per a evitar la propagació de la pandèmia

0
935

L’ajuntament de Dénia ha anunciat la seua decisió de prorrogar les restriccions per a evitar la propagació de la pandèmia fins al 28 de febrer.

Segons el decret d’Alcaldia, continuen suspesos tots els actes d’organització municipal amb públic, les activitats culturals i esportives, així com els tallers i activitats presencials de Joventut i Aules de la Tercera Edat. Les instal·lacions esportives, l’arxiu municipal i les oficines d’informació turística romanen tancades i els parcs infantils de la ciutat continuaran precintats. Així mateix, els jardins de Torrecremada es tancaran a les 20 hores.

Ajuntament de Dénia.

La principal novetat del decret signat per l’alcalde, segons apunten fonts municipals, és el fet que esta nova pròrroga no afectarà al Museu Arqueològic, Museu Etnològic, Museu de la Mar, Museu del Joguet, Centre d’Art l’Estació, Espai Castejón i sala d’exposicions de la Casa de Cultura, que obriran el dimarts 16 de febrer observant totes les mesures de seguretat i amb els aforaments permesos.

La Biblioteca pública municipal i l’agència de lectura Rafael Chirbes també estan tancades al públic i sols ofereixen el servei de préstec i devolució de material. L’horari del servei en la biblioteca de Sant Josep és de dilluns a divendres, de 8.30 a 21 hores i els dissabtes de 10 a 13.30 hores; i el de l’agència de lectura Rafael Chirbes és de dilluns a divendres, de 9.30 a 13.30 hores i de 17 a 20 hores, informen des del municipi.

«Es recomana a les persones usuàries que sol·liciten el material que vulguen endur-se en préstec per via telefònica, al 96 578 36 65, o per correu electrònic a l’adreça biblioteca@ayto-denia.es. D’aquesta manera, s’agilita la recollida i s’acurten els temps d’espera».

El mercadet dels dilluns i el rastro dels divendres a Torrecremada mantenen l’horari habitual i una reducció del 50% de les parades normalment autoritzades, alternant-se els venedors cada setmana fins que millore la situació epidemiològica, segons informen des del consistori.

Seguint la normativa autonòmica en matèria de sanitat, els espais habilitats per a la celebració dels mercats es delimitaran amb cintes d’obra, tanques o qualsevol altre mitjà que permeta marcar de manera clara els límits de l’espai, afavorint la delimitació de l’afluència de la clientela i assegurant l’aforament permés. També hi haurà requisits de distanciament entre parades amb l’objectiu de mantindre la distància de seguretat entre treballadors, clients i vianants, que faran ús de la mascareta en tot moment. Una vegada finalitzada l’activitat de venda i recollides totes les parades, es procedirà a la neteja i desinfecció del sòl i superfícies de tot el recinte on s’haja desenvolupat el mercat, així com dels accessos i zones d’eixida.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here