Dénia presenta la Ciutat Creativa en una trobada sobre turisme i sostenibilitat

0
643
Un dels moments de la jornada.

El projecte de Dénia com a Ciutat Creativa de la Gastronomia de la UNESCO es una gran oportunitat per a consolidar el turisme, reconduir el seu impacte i diversificar l’economia de la Marina Alta. El projecte va estar present dijous en la Jornada sobre Turisme i Sostenibilitat en l’Euroregió de l’Arc Mediterrani celebrada a Palma de Mallorca organitzada per l’Institut d’Economia i Empresa Ignasi Villalonga i les institucions de promoció turística de la Generalitat, el Consell de les Illes Balears, la Generalitat de Catalunya i la Universitat de les Illes Balears.

La Ciutat Creativa de Dénia era l’experiència elegida per l’Agència Valenciana de Turisme per a representar a la Comunitat en la taula sobre Turisme i Gastronomia. La presentació del projecte de Dénia va estar a càrrec de la regidora de la Ciutat Creativa, Pepa Font, i Antoni Reig, de l’Oficina de la Innovació i la Creativitat.

Pepa Font va realitzar una introducció sobre les característiques de la ciutat de Dénia i el paper que ha jugat el turisme, el sector hostaler i l’oferta gastronòmica en el seu desenvolupament i va assenyalar que amb el projecte de la Ciutat Creativa s’obri tot un món d’oportunitats. La regidora va advocar per reconduir el model turístic amb la gastronomia com a element diferenciador i motor de diversificació econòmica i de recuperació del paisatge de la comarca de la Marina Alta.

Antoni Reig va explicar els detalls del projecte que va servir de base per a la candidatura a la xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO i que planteja una reactivació del Sistema Agroalimentari de la Marina Alta aprofitant la força del sector turístic i hostaler. Després de definir les línies d’actuació en àmbits com el de la formació o la promoció, Reig va destacar la celebració del Festival Gastronòmic D*na com a essència del projecte: productors, cuiners, empresaris i institucions públiques i privades involucrades en un projecte de futur.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Xàbia presenta una hoja de ruta para prevenir las adicciones en el nuevo plan municipal de drogodependencias

En la taula de Gastronomia van intervindre també Miquel Vicens, del restaurant Can Calent, un dels cuiners més innovadors de Mallorca i compromès amb productes i tradicions; i Francesc Castro, director de l’empresa Aborígens Barcelona, dedicada al turisme i assessorament gastronòmic. En l’àmbit de les experiències hostaleres l’empresari del sector Pere Joan Devesa va presentar el cas de l’hotel Alahuar de la Vall de Laguar.

A les jornades es va parlar de la problemàtica dels habitatges i els lloguers vacacionals, o el paper de la cultura i el patrimoni com a dinamitzadors turístics. En l’àmbit europeu es van exposar les experiències de turisme sostenible que venen aplicant-se a ciutats com Amsterdam o Venècia.

Per a vore les notícies més destacades, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here