Dénia i Pego promouen l’arròs de la Marina Alta amb Setmanes Gastroculturals

0
1486
Un dels moments de la presentació.

El Pla d’Acció Dénia-Marina Alta Tastinglife estarà present en la I Setmana Gastrocultural que se celebrarà a Pego de l’11 al 16 de setembre amb diferents activitats que tenen per objecte la promoció de l’arròs de la comarca.

L’organització corre a càrrec de les regidories de Turisme, Promoció Econòmica i Cultura de l’Ajuntament de Pego, i compta amb la col·laboració de l’ajuntament de Dénia a través de l’Oficina de la Innovació i la Creativitat. El dissabte passat, al Mercat de Dénia va tindre lloc una presentació escenificada d’aquestes jornades i en els pròxims dies els productors d’arròs de Pego recorreran tots els mercats públics de la Marina Alta.

Amb la Setmana Gastrocultural es pretén promocionar l’arròs de la Marjal des de perspectives tan diferents com la natura, la cultura o la gastronomia. S’ha elaborat un ampli programa que contempla demostracions culinàries, taules rodones, i visites als camps on es fa el conreu de l’arròs. Així, el dilluns 11 s’escenificarà a la Marjal la sega de l’arròs i per la vesprada els hostalers de Pego participaran en un showcooking on elaboraran diversos plats amb l’arròs com a base. El dimarts 12, per la vesprada, s’han organitzat dos taules rodones, una sobre gastronomia i turisme i una altra sobre l’arròs de la Marjal Pego-Oliva. El dimecres 13 hi haurà un homenatge a les dones cuineres i el dissabte 16 una visita guiada al Parc Natural de la Marjal.

En el marc d’aquesta Setmana Gastrocultural, el divendres 15 l’ajuntament de Pego concedirà el títol de fill adoptiu a l’hostaler denier, fill de pegolins, Pepe Piera, que ha portat el nom de “El Pegolí” per tot el món des del seu baret de Les Rotes fundat l’any 1943.

La col·laboració entre els ajuntaments de Dénia i Pego entra dins de dos de les prioritats del Pla d’Acció Dénia& Marina Alta Tastinglife de la Ciutat Creativa de la Gastronomia de la UNESCO: són la promoció i l’impuls del producte i dels productors locals de la Marina Alta, i de manera destacada, aquells productes tradicionals, com és el cas de l’arròs bombó; i per altra banda l’aliança entre administracions locals amb l’objectiu de promoure la creació d’un ecosistema de producció i transformació agroalimentària a la Marina Alta.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí