Dénia augmenta la dotació del premi a la promoció del valencià a les falles

0
1068

La Regidoria de Normalització Lingüística ha decidit augmentar en 500 euros la dotació global del premi a la promoció del valencià a les falles de Dénia de l’exercici 2018/2019 “davant la importància de les falles a Dénia i el paper clau que té i ha de tindre la llengua dins d’aquesta festa”, ha assenyalat el regidor de Normalització Lingüística, Rafa Carrió.

El regidor afirma que l’Ajuntament vol reconéixer, amb estes recompenses “la tasca que fan les falles per potenciar i promoure la nostra llengua, així com incentivar a més comissions a que treballen amb aquest fi”.

Ajuntament de Dénia.

Carrió ha recordat que esta és la segona vegada en la legislatura que el premi s’incrementa. La primera pujada, al 2016, va suposar passar d’un únic premi de 500 euros a tres premis amb una dotació total de 1.000 euros, repartida en 500 euros per al primer, 300 euros per al segon i 200 euros per al tercer.

Ara, en l’edició en la qual el premi compleix 18 anys, Normalització Lingüística ha pujat l’import global dels premis en 500 euros, de manera que el primer estarà dotat amb 700 euros, el segon amb 500 euros i el tercer s’emportarà 300 euros, a mes d’un banderí acreditatiu per a cadascuna de les comissions premiades.

L’extracte de les bases d’esta 18a edició va eixir publicat al Butlletí Oficial de la Província d’Alacant despús-ahir. Poden participar en el premi totes les comissions falleres de la ciutat. Es valoraran dos aspectes, que seran avaluats per igual fins a un 50% cadascun. D’una banda, l’ús del valencià en el conjunt de l’activitat fallera de l’exercici, que cada comissió haurà de reflectir en un dossier que incloga publicacions en premsa escrita, actes públics i/o institucionals de la falla, ús en xarxes socials, targetes, invitacions i qualsevol altra documentació al·lusiva. La data màxima per a presentar esta documentació és el 12 de març de 2019.

D’altra banda es valoraran el textos de les crítiques tant de la falla gran com de la infantil. Estos textos els valorarà el jurat in situ, durant la visita que farà als monuments i, per tant, no cal incloure’ls al dossier.

Els criteris que es premien són la correcció ortogràfica, morfològica i sintàctica, l’estil del text, la riquesa i qualitat del lèxic utilitzat i l’originalitat i creativitat.

El lliurament dels premis a la promoció del valencià tindrà lloc el 17 de març, en l’entrega de guardons fallers que començarà a les 20.30 hores en la Sala de Plens de l’Ajuntament de Dénia.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here