Dénia acull la segonda edició del programa “Agricultor/a formador/a” amb l’experiència de llauradors

0
1172

Treballar el camp és més fàcil si no es trenca la cadena de coneixements tradicionals i s’afavoreix el transvasament d’experiència entre generacions. Les persones interessades a accedir a l’activitat agrícola en Dénia i la Marina Alta tenen una nova oportunitat per a entrar en contacte des del primer moment amb el conreu de les terres i formar-se des del primer pas amb els consells i el treball quotidià dels i les professionals del sector agroalimentari.

A partir del pròxim mes de gener es posarà en marxa a Dénia un nou curs pràctic d’agricultura ecològica dins del programa “Agricultor/a formador/a”, que fa uns mesos ja va tindre una primera edició de caràcter experimental.

Ajuntament de Dénia.

Amb el programa es vol aprofitar l’experiència dels i les professionals del sector a l’hora de formar les noves generacions. La inscripció es pot realitzar fins al 15 de desembre. Es pot sol·licitar més informació al correu electrònic deniaviva@ayto-denia.es.

Els i les formadores, a més d’aportar la seua experiència en horticultura ecològica, han participat prèviament en sessions de formació específica per incorporar-se al programa, organitzat per la Regidoria de Medi Ambient, Agricultura i Canvi Climàtic i l’Oficina de la Innovació i la Creativitat de l’Ajuntament de Dénia, amb la supervisió i implicació de la Conselleria de Medi Ambient i Agricultura, a través del Servei de Producció Ecològica, Innovació i Tecnologia.

L’ajuntament de Dénia, a través de la Regidoria de Medi Ambient, Agricultura i Canvi Climàtic i la Oficina de la Innovació i la Creativitat, promou actualment un Pla de Formació Agrícola que s’està desenvolupant des de novembre de 2018 i que conclourà el mes de maig de 2019. El pla dóna continuïtat a les actuacions de formació dels semestres anteriors i forma part del Pla d’Acció Dénia&Marina Alta #Tastinglife, lligat a la Ciutat Creativa de la Gastronomia de la UNESCO.

Està estructurat en tres àrees: inici de l’activitat agrària, accés a la indústria agroalimentària i perfeccionament en activitats agrícoles. Forma part també del ‘Pla estratègic de dinamització agrícola i territorial’ de la regidoria de Medi Ambient, Agricultura i Canvi Climàtic de l’Ajuntament de Dénia i està dirigit a llauradores o llauradors que vullguen ampliar els seus coneixements, a qualsevol interessat a iniciar-se en l’agricultura o la transformació agroalimentària, i a persones dedicades a la dinamització local-rural.

La primera edició del programa “Agricultor/a formador/a” es va desenvolupar a Dénia i la Marina Alta entre els mesos d’abril i juny passats. El curs, amb 220 hores pràctiques i 10 teòriques, gratuït, va servir perquè l’alumnat rebera formació pràctica per part de professionals amb experiència en el cultiu d’hortalissa ecològica de Dénia, la Xara, Jesús Pobre i la Marina Alta. L’alumnat, a més, va rebre orientacions teòriques i va elaborar un quadern diari de la feina feta.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí