Dénia acull la segonda edició del programa “Agricultor/a formador/a” amb l’experiència de llauradors

0
855

Treballar el camp és més fàcil si no es trenca la cadena de coneixements tradicionals i s’afavoreix el transvasament d’experiència entre generacions. Les persones interessades a accedir a l’activitat agrícola en Dénia i la Marina Alta tenen una nova oportunitat per a entrar en contacte des del primer moment amb el conreu de les terres i formar-se des del primer pas amb els consells i el treball quotidià dels i les professionals del sector agroalimentari.

A partir del pròxim mes de gener es posarà en marxa a Dénia un nou curs pràctic d’agricultura ecològica dins del programa “Agricultor/a formador/a”, que fa uns mesos ja va tindre una primera edició de caràcter experimental.

Ajuntament de Dénia.

Amb el programa es vol aprofitar l’experiència dels i les professionals del sector a l’hora de formar les noves generacions. La inscripció es pot realitzar fins al 15 de desembre. Es pot sol·licitar més informació al correu electrònic deniaviva@ayto-denia.es.

Els i les formadores, a més d’aportar la seua experiència en horticultura ecològica, han participat prèviament en sessions de formació específica per incorporar-se al programa, organitzat per la Regidoria de Medi Ambient, Agricultura i Canvi Climàtic i l’Oficina de la Innovació i la Creativitat de l’Ajuntament de Dénia, amb la supervisió i implicació de la Conselleria de Medi Ambient i Agricultura, a través del Servei de Producció Ecològica, Innovació i Tecnologia.

L’ajuntament de Dénia, a través de la Regidoria de Medi Ambient, Agricultura i Canvi Climàtic i la Oficina de la Innovació i la Creativitat, promou actualment un Pla de Formació Agrícola que s’està desenvolupant des de novembre de 2018 i que conclourà el mes de maig de 2019. El pla dóna continuïtat a les actuacions de formació dels semestres anteriors i forma part del Pla d’Acció Dénia&Marina Alta #Tastinglife, lligat a la Ciutat Creativa de la Gastronomia de la UNESCO.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Xàbia solicita la cesión del faro del Cap de Sant Antoni para diseñar el centro de interpretación de la Reserva Marina

Està estructurat en tres àrees: inici de l’activitat agrària, accés a la indústria agroalimentària i perfeccionament en activitats agrícoles. Forma part també del ‘Pla estratègic de dinamització agrícola i territorial’ de la regidoria de Medi Ambient, Agricultura i Canvi Climàtic de l’Ajuntament de Dénia i està dirigit a llauradores o llauradors que vullguen ampliar els seus coneixements, a qualsevol interessat a iniciar-se en l’agricultura o la transformació agroalimentària, i a persones dedicades a la dinamització local-rural.

La primera edició del programa “Agricultor/a formador/a” es va desenvolupar a Dénia i la Marina Alta entre els mesos d’abril i juny passats. El curs, amb 220 hores pràctiques i 10 teòriques, gratuït, va servir perquè l’alumnat rebera formació pràctica per part de professionals amb experiència en el cultiu d’hortalissa ecològica de Dénia, la Xara, Jesús Pobre i la Marina Alta. L’alumnat, a més, va rebre orientacions teòriques i va elaborar un quadern diari de la feina feta.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here