Demà manifestació en protesta contra el ‘macroabocador’ que es preveu fer a Llanera

0
906
No macroabocador
La protesta començarà demà a les 19h

Demà dissabte 17 d’octubre tindrà lloc una manifestació que es preveu «multitudinària» contra la planta de tractament de residus que està projectada ubicar a la localitat de Llanera de Ranes. La plataforma cívica ‘No al Macroabocador’ ha convocat la protesta  a partir de les 19h sota el lema «Va a ser que no!» amb la prevsió de l’assistència de centenars de persones provinents de diferents sectors socials i de les comarques afectades.

Els manifestants començaran la marxa des del punt de trobada al carrer Ignacio Carrau (pròxima a la urbanització El Tossalet) de Torrella i es continuarà per la baixada del carrer Cementeri cap a Llanera. A esta localitat, al terme de la qual s’ubicarà l’abocador, la protesta passarà pels carrers José Antonio, Carbonell, Santa Teresa, Màrtirs, Jaume I, Ausias March i tornarà cap a Torrella una altra vegada pels carrers Cementeri fins Ignacio Grau. Durant la manifestació hi haurà animació musical de Batucada i es lliuraran i llegiran manifestos contraris a la instal·lació.

Des de la plataforma ‘No al Macroabocador’ s’ha animat a la participació en la manifestació recordant que este serà «el major abocador de residus urbans de la província de València, sense justificació tècnica alguna i en contra de la voluntat popular».

‘No al Macroabocador’ assegura que malgrat l’opinió general «és mentira que estiga tot aprovat», així diu que «l’única cosa aprovada és l’avantprojecte presentat per FCC» però que encara s’ha de presentar el projecte definitiu al qual encara es podran presentar al·legacions. Per a poder realitzar d’esta forma al·legacions la plataforma informa que ha contractat tècnics i advocats especialistes en medi ambient i afirment que «els mateixos tècnics de la conselleria de Medi Ambient es van negar a donar suport a l’avantprojecte d’FCC». Per a dur a terme estes accions des de l’organització es recorda que s’ha posat en funcionament una campanya de recaptació amb la possibilitat de fer-se socis del moviment o comprar material de protesta.

A més a més també s’apunta que encara que el projecte superara les al·legacions «hauria de superar a continuació l’estudi d’impacte ambiental» per a la qual cosa indiquen que l’aqüífer del Caroig té un ullal a menys d’un metre de profunditat a esta zona i que esta és una «massa d’aigua d’interés local, de la que bevem tots i que podria veure’s contaminada pels lixiviats».

Per una altra banda la plataforma assegura que el projecte del macroabocador preveu possibles ampliacions futures i «no es descarta la instal·lació d’una incineradora» i que esta provocaria un fum «que conté substàncies altament cancerígenes».

Les instal·lacions del macroabocador, adjudicades a l’empresa FCC (Fomento de Construcciones y Contratas) recolliran els residus de l’Àrea de Gestió 2 del País Valencià i que comprén el fem de les comarques de la Canal de Navarrés, la Vall d’Aiora-Corents, la Costera, la Vall d’Albaida i la Safor, constituïdes per per 370.000 habitants de 97 municipis. L’abocador ocuparà una superfície de 183.902 metres quadrats i tindrà capacitat per tractar 164.000 tones anuals de residus.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí