Demà es presenta a Castelló de Rugat l’estudi que guiarà la Ruta de Jaume I per la Vall

0
959
Jaume I 2
La ruta passarà per deu municipis de la comarca

Demà la consellera de Turisme, Belén Juste, presentarà a Castelló de Rugat l’estudi realitzat per la Mancomunitat de la Vall d’Albaida per confeccionar  el projecte de la Ruta Cultural de Jaume I dins la comarca. El treball conforma la primera fase de la confecció de la rutai està realitzat per dos historiadors de la comarca, Abel Soler i Rafa Jordà. La presentació que comptarà amb la màxima responsable de Turisme de la Generalitat es farà a partir de les 11h a l’Ajuntament de Castelló de Rugat.

Des de la Mancomunitat s’explica que l’itinerari que s’ha escollit segueix «raons històriques ja que aquest tots els municipis pels que passa la ruta han siguts fundats per Jaume I i a més a més el camí traçat es realitzarà pel Camí Reial de Gandia, també realitzat per Jaume I».

La intenció d’esta iniciativa, segons ha explicat el president de la Mancomunitat, Filiberto Tortosa, és «realitzar un itinerari turístic comarcal combinant tots els elements històrics artístics i patrimonials amb els elements paisatgístics, naturals i mediambientals utilitzant com a fil conductor al figura de Jaume I».

La ruta comprendrà un total de 10 municipis de la vall com són Bocairent, Ontinyent, Albaida, Bufali, Montaverner, la Pobla del Duc, Llutxent, Castelló de Rugat, Rugat i Aielo de Rugat. El treball es dividirà en dues fases: en la primera es farà l’estudi, documentació i dinamització social del projecte (Plànols, cartografia, itinerari de la ruta, documentació, fets històrics); la segona fase constaria del traçat i senyalització física i efectiva de la ruta sobre el terreny i posada en marxa de la ruta.

Al voltant del producte turístic que es confeccionaria l’organisme explica que «pretén donar la possibilitat als turistes de fer tres tipus de turisme: senderisme (fent la ruta a peu), cicloturisme (fent la ruta en bici) i en mitjà de transport (en vehicle propi)». Així també s’assenyal que «s’utilitzaran els camins i senders per tal de mostrar tota la bellesa paisatgística, ecològica i ambiental de la comarca alhora que descobrir la història de Jaume I i els monuments de cada un dels municipis.»

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí