Demà es presenta a Bocairent un estudi sobre la revista de 1930-31 ‘Acció Valenciana’

0
844
Ferre Llavador
L'alcalde Ferre amb el desaparegut José Llavador

Demà es presentarà a Bocairent la investigació del filòleg i periodista Santí Vallés anomenada ‘Acció Valenciana (1930-1931) La consciència desvetlada’ i que comptarà també amb la presència de la presidenta de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ascensió Figueres, institució que publica l’obra dins la col·lecció Recerca.

L’acte que tindrà lloc a la Sala Joan de Joanes a les 19,30h comptarà tabé amb l’historiador de l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida (IEVA) Antonio Calzado, Vicent Satorres de la Conselleria d’Educació i l’alcale de Bocairent, Josep-Vicent Ferre.

Segons s’explica des de l’organització esta obra «fa un recorregut per un dels períodes més interessants del valencianisme polític i cultural del primer terç del segle XX», període en el que va tenir la seua trascendència la publicació quinzenal ‘Acció Cultural Valenciana’. Així també afirmen que esta revista «va jugar un paper destacat en el procés que més tard desembocaria, ja en el 1932, en la firma de les Normes de Castelló», normes ortogràfiques que regulen  actualment l’escriptura del valencià.

En la seua obra Santi Vallés analitza «la generació d’escriptors, filòlegs, intel·lectuals i artistes que, entre d’altres, van col·laborar i escriure en les seues pàgines amb l’objectiu de construir l’edifici col·lectiu dels valencians». Entre estos es destaca a la figura local de José Llavador Mira (Bocairent, 2 de juny de 1910 – Sevilla, 22 de novembre de 2007), l’únic que encara estava viu en el moment que es va confeccionar l’estudi.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí