El nou delegat valencià del Govern estrena càrrec a Xàtiva en una jornada de coordinació per a incendis forestals

0
1714
Juan Carlos Fulgencio junt a la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, i l'alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà

L’Albereda ha acollit també una Jornada de portes obertes en la que han participat els diferents efectius autonòmics

Xàtiva ha sigut l’escenari escollit per a la celebració de la Jornada sobre novetats i efectius de cara a la campanya contra els incendis forestals d’aquest any 2018, acompanyada per una altra de portes obertes en la que s’han mostrat tots els efectius operatius de l’Agència Valenciana d’Emergències.

La cita respon a la coordinació anual dels efectius autonòmics dintre del Pla Especial front al Risc d’Incendis Forestals de la Comunitat Valenciana, i en ella han estat presents l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, el delegat de Govern Juan Carlos Fulgencio -en el que ha sigut el seu primer acte oficial al càrrec- la Consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo; i el Director General de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències José María Àngel.

«Aquest és un dia important per a la nostra ciutat, ja que hui hem fet una jornada tècnica i divulgativa sobre els diferents serveis que actuen com a resposta a les emergències, posant especial atenció en els incendis forestals», ha explicat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà qui ha agraït a l’Agència Valenciana de Resposta a les Emergències la seua implicació: «la coordinació de tots els mitjans és fonamental en el moment actual».

Per la seua part, el Delegat de Govern Juan Carlos Fulgencio ha remarcat que es vol «seguir millorant la coordinació en la presa de decisions de tots els estaments, millorant la resposta, així com entaular un nou diàleg amb la societat que ens porte a relacionar-nos millor amb la natura».

També ha fet una crida a la col·laboració ciutadana la Consellera Gabriela Bravo, que ha assegurat que «necessitem comptar amb la responsabilitat i el compromís de la ciutadania en matèria de prevenció. Eixa sensibilitat amb el medi ambient per a no tindre que arribar a la resposta davant situacions que no desitgem que ocórreguen».

En total més de 1.000 professionals dedicats a les emergències treballaran per donar resposta davant situacions imprevistes, posant especial focus d’atenció en els incendis forestals. La Jornada ha analitzat la situació actual i la previsió inicial de cara a 2018, a més de donar a conèixer les ferramentes de coordinació i gestió, els protocols d’actuació i la incorporació de drons i la participació del recursos locals i dels voluntaris.

Tant en la Jornada de coordinació com en la de Portes Obertes a l’Albereda, a la que han assistit nombrosos escolars de la ciutat, han participat el Consorci Provincial de Bombers, la Diputació Provincial, la Unitat Militar d’Emergències (UME), els cossos de la Policia i de la Guàrdia Civil, el Grup Operatiu d’Investigació d’Incendis Forestals (GOIIF) i voluntaris de Protecció Civil.

«La preocupació davant els incendis ens ocupa tot l’any. Més de mil professionals van a estar coordinats per tal de respondre davant les emergències que puguen ocórrer però la pròpia ciutadania és el millor actiu que tenim per a evitar els incendis forestals» ha explicat el Director General de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències José María Àngel.

En la Jornada de Portes Obertes, que ha ocupat tot el matí, s’ha repartit informació i s’han realitzat diverses exhibicions, com la del treball de la unitat canina, la cavalleria o el simulacre de l’excarceració d’un cotxe.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here