Delegació del Govern requereix a Aielo de Malferit anul·lar els pressupostos de 2017

0
2038
Ajuntament d'Aielo de Malferit.

Segons el PSPV l’advocacia de l’Estat ha iniciat un contenciós administratiu per les remuneracions de llocs de treball en el pressupost de 2017

El PSPV d’Aielo de Malferit ha afirmat que la delegació del Govern a la Comunitat Valenciana ha iniciat un contenciós-administratiu contra l’aprovació dels pressupostos municipals de 2017. Segons el propi portaveu socialista, Juan Ramón Espí, esta acció tindria el seu origen en les remuneracions d’alguns llocs de traball creats durant l’exercici anterior.

Així els socialistes recorden que els comptes municipals van ser aprovats passat ja la meitat de l’exercici -malgrat tindre el PP majoria absoluta-, en el ple extraordinari del 7 de juliol, i que les al·legacions van ser tractades en el també ple extraordinari del 24 d’agost (tenint pel mig les festes patronals).

Entre les al·legacions presentades pels socialistes es trobaven modificacions de complements de destinació de 22 a 26, el que suposa un increment de quasi 200 euros mensuals mensuals, (uns 2.400 euros anuals d’increment), del tècnic de Promoció Econòmica i del director de l’Escola Infantil, aquest últim ocupat pel nebot de l’alcalde. També la creació de noves places com la de tècnic en comptabilitat i recaptació, la de tècnic de la Casa de la Joventut, una nova plaça d’oficial de policia -Aielo, amb 4.500 habitants, ja compta amb un-, així com l’increment de 4% de la partida de salaris. Malgrat aquest increment global, algunes de les partides com la destinada al Director de l’Escola Infantil supera el 33% (9.695 euros) i la de personal del Casal Jove supera el 26,78% (6.400 euros).

El Grup Socialista va posar en coneixement de la Delegació del Govern aquests fets, i en setembre delegació hauria sol·licitat informació de l’expedient de pressupostos i en concret de les places de nova creació. Finalment el PSPV apunta que en novembre la delegació del govern requereix a l’Ajuntament d’Aielo de Malferit que procedisca a l’anul·lació de l’aprovació dels pressupostos 2017. Les bases de l’oferta pública per a les places de policia aprovades per la regidoria d’Hisenda i Personal, també han sigut recorregudes.

El portaveu socialista ha lamentat que l’alcalde José Luis Juan Pinter (PP) li fera «crítiques personals» en la seua intervenció en el passat plenari municipal per tal de desacreditar les accions realitzades pel PSPV. Però a més Espí també explica que ha sol·licitat la consulta dels documents, als quals té dret per llei, però que ha obtingut el silenci per resposta en primera instància i posteriorment la resposta ha sigut: «la seua petició serà atesa, tan prompte els mitjans materials i personals dels quals disposa l’Ajuntament ho facen possible». En este punt el portaveu socialista ha volgut recordar així que l’Ajuntament d’Aielo de Malferit ja va ser condemnat per sentència ferma en l’anterior legislatura per no facilitar informació a l’oposició.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí