‘De l’horta de Xàtiva a Alemanya’: una iniciativa ciutadana d’exportació dins els plans de reactivació econòmica

0
561
Ja s'han enviat els primers 600kg de fruites i hortalisses de Xàtiva

L’ajuntament de Xàtiva costejarà el transport del projecte dins del Pla ‘Reactivem Xàtiva’ i el primer enviament de 600 kg ja està en marxa

L’Ajuntament de Xàtiva col·labora en una iniciativa impulsada per la xativina resident a Alemanya, Nuria Benet, que té com a objectiu l’exportació de fruites, verdures, hortalisses i productes de proximitat cap al país bavar.

El projecte, que porta per títol ‘De l’horta de Xàtiva a Alemanya’, té la intenció de donar suport als productes agrícoles de la ciutat, amb un enviament mensual de vora una tona de productes, corrent el transport del mateix a càrrec de l’Ajuntament de Xàtiva.

Entre els productes que es poden sol·licitar es troben taronges, llimes, albercocs, melons, carxofes, pimentons, faves, alls tendres, tomaques, fesols, albergínies, mel i oli d’oliva, entre d’altres. En total són 7 els llauradors i productors que participen inicialment d’aquest projecte, que ja compta amb més d’una seixantena de clients alemanys i d’altres nacionalitats, i en el que s’envia una primera remesa de 600 kilograms.

«Com a ajuntament, i des del Programa ‘Reactivem Xàtiva’, enteníem que era necessari donar suport als nostres productors agrícoles, i per això col·laborem costejant el transport dels productes des de Xàtiva fins a Alemanya», ha manifestat l’alcalde Roger Cerdà, qui ha afegit que «la intenció és que aquest siga un programa que s’estabilitze amb el pas del temps i siga una nova via de venta de productes agrícoles de l’horta de Xàtiva».

Cada client realitza la seua comanda a través d’un correu electrònic i realitza prèviament el pagament a través de transferència bancària. La mercaderia eixirà l’últim divendres de cada mes, i el client compta amb una caixa amb la seua etiqueta i el seu nom, amb els productes sol·licitats. A més a més, també s’obsequia als compradors amb un full de receptes de cuina valenciana que es poden fer amb els productes disponibles.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  El Castell de Xàtiva arriba a les 100.000 visites anuals, el 30% de les quals són turistes estrangers

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here