‘De l’horta de Xàtiva a Alemanya’: una iniciativa ciutadana d’exportació dins els plans de reactivació econòmica

0
1043
Ja s'han enviat els primers 600kg de fruites i hortalisses de Xàtiva

L’ajuntament de Xàtiva costejarà el transport del projecte dins del Pla ‘Reactivem Xàtiva’ i el primer enviament de 600 kg ja està en marxa

L’Ajuntament de Xàtiva col·labora en una iniciativa impulsada per la xativina resident a Alemanya, Nuria Benet, que té com a objectiu l’exportació de fruites, verdures, hortalisses i productes de proximitat cap al país bavar.

El projecte, que porta per títol ‘De l’horta de Xàtiva a Alemanya’, té la intenció de donar suport als productes agrícoles de la ciutat, amb un enviament mensual de vora una tona de productes, corrent el transport del mateix a càrrec de l’Ajuntament de Xàtiva.

Entre els productes que es poden sol·licitar es troben taronges, llimes, albercocs, melons, carxofes, pimentons, faves, alls tendres, tomaques, fesols, albergínies, mel i oli d’oliva, entre d’altres. En total són 7 els llauradors i productors que participen inicialment d’aquest projecte, que ja compta amb més d’una seixantena de clients alemanys i d’altres nacionalitats, i en el que s’envia una primera remesa de 600 kilograms.

«Com a ajuntament, i des del Programa ‘Reactivem Xàtiva’, enteníem que era necessari donar suport als nostres productors agrícoles, i per això col·laborem costejant el transport dels productes des de Xàtiva fins a Alemanya», ha manifestat l’alcalde Roger Cerdà, qui ha afegit que «la intenció és que aquest siga un programa que s’estabilitze amb el pas del temps i siga una nova via de venta de productes agrícoles de l’horta de Xàtiva».

Cada client realitza la seua comanda a través d’un correu electrònic i realitza prèviament el pagament a través de transferència bancària. La mercaderia eixirà l’últim divendres de cada mes, i el client compta amb una caixa amb la seua etiqueta i el seu nom, amb els productes sol·licitats. A més a més, també s’obsequia als compradors amb un full de receptes de cuina valenciana que es poden fer amb els productes disponibles.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here