ONCE edita un cupó especial de Falles amb la vista aèrea d’una mascletà

0
1459

Joan Ribó i Mónica Oltra participen en l’acte de presentació del cupó que l’Organització Nacional de Cecs edita tradicionalment amb motiu de les Falles

“Aconseguir que les persones amb alguna discapacitat visual o d’un altre tipus se senten part de la festa i participen d’ella és un dels objectius de l’Ajuntament”, tal com ha assegurat hui l’alcalde de València, Joan Ribó, durant la presentació del cupó que l’Organització Nacional de Cecs (ONCE) ha editat, com ja és tradició amb motiu de les festes falleres, per al dia 19 de març.

José Cuéllar.
L’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat del regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset, i de la regidora de Servicis Socials, Consol Castillo, participa en l’acte de presentació del cupó de l’ONCE de Falles 2018.

Enguany este cupó mostra una vista àrea de la plaça de l’Ajuntament en el moment de la disparada d’una mascletà de color, una imatge d’Armando Romero, el fotògraf de Junta Central Fallera, “que val més que mil paraules per anunciar que València està immersa en les Falles, una celebració de vocació universal que ha sigut declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat, com un aval de qualitat, com un poderós motiu per descobrir-la i viure-la”, ha explicat l’alcalde Joan Ribó.

En la seua intervenció, ha manifestat “la satisfacció de poder treballar colze a colze amb l’ONCE per a generar treball, educació, integració, solidaritat, investigació i igualtat, i estem molt agraïts que cada any per estes dates un cupó de Falles faça saber -com a un pregoner modern- que ja estan ací, tocant a la porta, estes festes que la màxima organització mundial per a la cultura, la UNESCO, ha considerat mereixedores de formar part del patrimoni immaterial de la humanitat més preciós”.

José Cuéllar.
L’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat del regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset, i de la regidora de Servicis Socials, Consol Castillo, participa en l’acte de presentació del cupó de l’ONCE de Falles 2018.

L’alcalde també ha recordat i agraït l’ajuda de l’ONCE “per aconseguir que València siga cada vegada més inclusiva i compte amb servicis veritablement universals que a tots arriben i a tots tinguen en compte”. “Ho fa amb este cupó exportador d’una imatge festiva, alegre i plena de color que convida a vindre a la nostra ciutat, però també amb iniciatives com la Gala de Solidaritat Fallera, l’adaptació dels monuments fallers, la transcripció al braille de les explicacions i continguts dels monuments o la publicació d’una ruta de falles accessibles”.

El primer edil ha participat en la presentació d’este cupó acompanyat del regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset, i de la regidora de Servicis Socials, Consol Castillo. En l’acte, celebrat al Saló de Cristall, també han estat presents la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, qui ha destacat “que la imatge del cupó de Falles d’enguany reivindica tots els colors de vida en un món que pose valor a la diversitat i el qual càpiguen totes les diferències, singularitats, particularitats i peculiaritats i, per tant, totes i cadascuna de les persones”.

En el transcurs de l’acte el president de l’ONCE i de la seua fundació, Miguel Carballeda, li ha entregat a l’alcalde Joan Ribó un quadre amb la reproducció del cupó dedicat a les Falles i ha explicat que representa “la defensa de la diversitat i de les persones que han lluitat per aconseguir que tot el món tinga els mateixos drets”.

Al Saló de Cristall també s’han donat cita el delegat territorial i el president del consell territorial d’esta organització, José Manuel Pichel y Enrique Llin, respectivament. Este últim li ha lliurat al regidor Pere Fuset la transcripció al braille dels textos de la Falla Municipal.

Amb la presentació del cupó, acte en el qual també han estat presents les falleres majors, Rocío Gil i Daniela Gómez, i les seues corts d’honor, així com a representants de tots els grups municipals, l’ONCE ha iniciat el programa d’actes del seu 80 aniversari, en el qual celebraran la seua tasca que, entre altres coses, ha donat treball a més de 70.000 persones (70.108), 7.000 de les quals ho fan a la Comunitat Valenciana.Per a vore les notícies destacades del dia, fes clic ací.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here