Cultura reconeix la col·lecció museogràfica de Bicorb sobre l’Art Rupestre Llevantí

0
4138
Representació prehistòrica de la recol·lecció de mel en la Cova de l'Aranya de Bicorb

L’Art Rupestre Llevantí de Bicorb està declarat Patrimoni de la Humanitat, comptant amb la primera representació de la recol·lecció de la mel

La Direcció de Cultura i Patrimoni ha reconegut la col·lecció museogràfica de Bicorb per a preservar el valor patrimonial, posar en valor els elements més significatius de la localitat i crear una oferta turística de qualitat basada en la cultura local, especialment de l’Art Rupestre Llevantí.

El patrimoni cultural s’estructura entorn del gran recurs que constitueix l’art prehistòric, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Coves de l’Aranya i les del Barranc Moreno o del Buitre són els elements més importants d’aquest patrimoni. Particularment, Coves de l’Aranya inclou la representació artística més singular d’aquest conjunt: una de les primeres escenes de recol·lecció de la mel.

Cal destacar també el conjunt d’edificis històrics monumentals del nucli urbà i els jaciments arqueològics de l’època del bronze i època ibèrica. Junt amb allò que s’ha descrit, s’ha de valorar el Patrimoni Immaterial basat en les seues tradicions, danses (Jota del Raspallón), memòria oral, gastronomia, etc.

L’Ecomuseu de Bicorb es compon d’una exposició permanent que mostra el centre d’interpretació de l’art rupestre, museu etnogràfic sobre les tradicions del municipi i centre patrimonial on aprofundeix sobre els elements representats a les Coves de l’Aranya i el Barranc Moreno. Es completa l’oferta museística amb documents, arxius fotogràfics i amb la memòria oral dels veïns del poble.

El reconeixement com a Col·lecció Museogràfica es realitza a petició de l’ajuntament, té vigència indefinida, mentre subsistisca la institució i romanga oberta al públic i no suposa un cost implícit. No obstant destaquen que obri la possibilitat de participar en les subvencions anuals per a museus i col·leccions museogràfiques permanents que concedeix la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport.

Per veure les notícies destacades de hui, punxa ací.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here