Cultura i Patrimoni estudia que la Casa dels Escriptors de Gandia s’incloga en el programa de ‘Cultura Resident’

0
926
Un dels moments de la visita.

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha anunciat que s’està valorant que la Casa dels Escriptors forme part del projecte ‘Cultura Resident’, el programa de residències artístiques impulsat per la Generalitat perquè els creadors puguen dur a terme el seu treball.

En la reunió amb l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; la directora general ha apuntat que es traurà una nova línia d’ajudes dirigides a “escriptors i autors que trobarien en la Casa dels Escriptors l’espai i les condicions òptimes per a desenvolupar el seu treball durant un període de temps determinat”.

El programa ‘Cultura Resident’ té en aquests moments obertes les convocatòries de producció artística, mediació cultural e investigació. La de literatura se sumaria a les ja n’hi ha.

Inversió en patrimoni cultural

Durant la visita, s’han abordat diferents projectes de restauració del patrimoni cultural que té el municipi. Carmen Amoraga ha afirmat que les obres de rehabilitació del Palau Ducal de Gandia estaran licitades abans que finalitze l’any.

El projecte del Palau Ducal de Gandia comprén diverses actuacions de restauració. D’una banda, es proposa intervindre en la façana de llevant del pati de la Cisterna o de les Canyes. Es tracta d’una de les façanes històriques de l’edifici, ja que correspon a dues de les sales més antigues, com es pot deduir de la qualitat dels seus forjats, de tipologies distintes però de gran interés.

També s’invertirà en la il·luminació del trespol del vestíbul i de l’antiga capella de Sant Miquel. El criteri general d’intervenció proposat pretén millorar les condicions de visualització dels dos locals, vestíbul i antiga capella, de manera que se’n ressalten principalment els elements més singulars, els forjats de sostre; i finalment, millorar el centre d’atenció a visitants.

A Gandia es posaran en marxa dos projectes més per a millorar el patrimoni cultural que rebran finançament dels fons Feder.

La creació del parc arqueològic del castell de Bairén, dotat amb 800.000 euros, consisteix a preservar les estructures encara existents de la fortificació i l’excavació de les que romanen ocultes per a crear un parc arqueològic en l’àmbit del castell.

La restauració i habilitació com a centre d’interpretació de la serra Falconera de la Nevasca del Morabet de Gandia és un altre dels projectes per a l’any que ve, amb una inversió de 100.000 euros.

La directora general de Cultura i Patrimoni ha qualificat que “són projectes de gran envergadura que realçaran el patrimoni cultural del municipi i serviran per a augmentar les visites dels seus veïns i turistes”.

Finalment, la directora general de Cultura i Patrimoni i l’alcaldessa de Gandia han visitat la cova del Parpalló, considerada com el millor jaciment d’art moble del paleolític al Mediterrani.

Per a vore les notícies més destacades d’ací, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here