Cultura inicia la rehabilitació de la Casa de la Marquesa Valero de Palma com a seu del Museu d’Història de Dénia

0
1540
Casa de la Marquesa Valero de Palma.

Cultura de la Generalitat ha adjudicat les obres del projecte de rehabilitació de la Casa de la Marquesa Valero de Palma com a seu del Museu d’Història de la ciutat de Dénia. L’immoble, situat al carrer Cavallers, número 3, requereix una intervenció de condicionament i millora de les instal·lacions.

A causa de l’ús, així com pel transcurs dels anys des de la construcció, unes quantes parts de la casa es troben molt deteriorades, per tant, cal habilitar i adequar les instal·lacions a les necessitats museístiques així com al compliment de les normatives en vigor i l’eliminació de barreres arquitectòniques perquè el seu ús nou siga el de museu d’història de la ciutat.

Es pretén fer el nou accés al museu des del carrer Ramón y Cajal, i realitzar un forjat al nivell del carrer des del qual es podrà accedir a la planta baixa mitjançant una nova escala o ascensor. L’edifici consta de planta semisoterrani, planta baixa, planta primera, segona i coberta.
Les obres seran executades per l’empresa Obremo SL per un import de 493.961,99 euros i estan finançades pel Pla d’inversió productiva de la Generalitat Valenciana. El termini d’execució dels treballs és de 8 mesos. Aquest divendres se signarà l’acta de replanteig d’inici de les obres, que començaran la setmana que ve. Durant les primeres setmanes, s’actuarà a la planta semisoterrani i es retiraran les canonades de sanejament, la fusteria exterior i el mobiliari, entre altres treballs, abans de procedir a paredar l’espai.

La Casa de la Marquesa Valero de Palma és l’edifici contigu al Museu Etnològic de Dénia, que està dedicat a la divulgació d’una activitat econòmica tradicional de la localitat com va ser la producció de pansa.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí