Cultura autoritza les obres de restauració de l’església fortificada de Sant Bertomeu de Xàbia

0
1376
Un dels moments de la visita.

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha anunciat que s’han autoritzat les obres de restauració de l’església fortalesa del Sant Bertomeu de Xàbia, un projecte de l’Ajuntament que necessitava l’informe favorable d’arqueologia de la Direcció General de Cultura.

La directora general ha fet una visita a l’església de Sant Bertomeu acompanyada per l’alcalde, José Chulvi, amb qui prèviament ha mantingut una reunió per a parlar de projectes culturals que concerneixen el municipi.

L’església fortificada està declarada BIC en la categoria de monument des de 1931, i amb complementació des de febrer de 2017. Té una cronologia que arranca des del segle XIV (torre-absis de 1304, que passa a formar part de les muralles de la ciutat), segle XVI (1513, inici església; 1531, campanar; 1592 data en portada principal), segle XVII (1659, elevació del campanar), segle XVIII (1761-1770 sagristia nova) i segle XIX (1844 capella de la comunió i portada).

Visita a Petrer

A Petrer, Carmen Amoraga s’ha reunit amb l’alcaldessa, Irene Navarro, i ha visitat el nou Museu Dámaso Navarro de Petrer, un espai que recorre la història del municipi des del neolític passant per les restes arqueològiques de l’edat del bronze, ibèrics, romans o medievals. Més de 300 peces arqueològiques i etnològiques, de les quals destaca el mosaic romà de Vila Petraria.

La directora general de Cultura i Patrimoni ha recordat que el Consell ha complit el compromís d’incoar bé d’interés cultural la finca El Poblet, també anomenada Posició Yuste (en al·lusió a la denominació militar que va rebre). «Petrer és un dels primers llocs que vaig visitar com a directora general i em vaig comprometre a una cosa que s’ha complit i és que El Poblet siga BIC», ha manifestat.

El lloc va servir com a residència del president del Govern entre, almenys, el 28 de febrer i el 6 de març de 1939, i va acollir els dos últims consells de ministres del Govern Republicà a Espanya. És un lloc emblemàtic que por la seua singular rellevància històrica constitueix un lloc mereixedor de la major protecció.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí