Cultura destina 16.000 euros al condicionament i la senyalització de les coves de l’Aranya de Bicorb

0
1387
Carmen Amoraga ha visitat les coves de l'Aranya de Bicorb

A Bicorb hi ha més de deu abrics amb manifestacions d’art rupestre de l’estil llevantí que estan declarades Patrimoni de la Humanitat per la Unesco

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha anunciat que durà a terme enguany un projecte de condicionament i senyalització a les coves de l’Aranya per un import de 16.000 euros a Bicorb.

Aquesta inversió se suma a les actuacions realitzades a l’entorn del barranc Moreno durant 2017, que han suposat una inversió de 36.000 euros, i en les quals s’han recuperat diversos enclavaments, com la recuperació de la casa d’un pastor o de petits habitatges excavats a la roca, que han permés que la zona puga ser visitada amb una certa comoditat i estiga perfectament senyalitzada.

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha ratificat “el suport del Consell per conservar i continuar recuperant les manifestacions d’art rupestre que hi ha al terme municipal de Bicorb i en altres municipis de la zona com Millars, Quesa o Navarrés”.

En la seua visita als abrics rupestres, Carmen Amoraga ha estat acompanyada per l’alcaldessa del municipi, Josefina García, amb la qual ha plantejat la possibilitat de continuar amb les millores en la posada en valor d’aquestes dues àrees amb art rupestre a través de la convocatòria anual d’ajudes a actuacions de conservació i protecció dels béns immobles del patrimoni cultural.

A Bicorb hi ha més de deu abrics amb manifestacions d’art rupestre amb una gran quantitat i varietat de pintures de l’estil llevantí que estan declarades Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

Les coves de l’Aranya són les més conegudes per les representacions pictòriques que es van trobar a les parets dels seus tres abrics.

En el primer es distingeixen un arquer i un cérvol a l’esquerra, un cabirol a la dreta i entre els dos arquers una altra figura humana.

En el segon (el més gran i amb més nombre de pintures) es pot admirar la famosa escena de la recol·lecció de la mel, en què s’aprecia com una figura humana, penjada d’unes cordes i amb una cistella a l’esquena, introdueix un braç en l’interior d’un rusc, mentres les abelles revolegen al voltant. I en l’últim abric sobreïx un gran bou, així com diverses cabres.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here