Cullera construeix una vorera fina a l’estació del tren per millorar la seguretat dels vianants

0
1166
Imatge de les obres de Cullera

Fins ara, els qui desitgen desplaçar-se fins a o des de la Renfe havien de transitar una part del trajecte per la calçada, la qual cosa suposa un greu perill per als vianants

Una vorera permetrà que els vianants puguen transitar en condicions de seguretat fins a l’estació de Cullera, evitant que part del trajecte es faça per la calçada del carrer Sueca (antiga N-332), la qual suporta un alt nivell de trànsit en ser la principal entrada de la ciutat.

L’Ajuntament de Cullera ha iniciat les obres de reurbanització del polígon industrial del carrer Sueca (polígon 19), el projecte del qual contempla, entre altres actuacions, la creació d’una vorera.

Fins ara, els qui desitgen desplaçar-se fins a o des de la Renfe havien de transitar una part del trajecte per la calçada, la qual cosa suposa un greu perill per als vianants, ja que s’exposen a ser atropellats.

A més, des de l’Ajuntament de Cullera s’explica que, segons es desprén de l’Estudi de Mobilitat Urbana de Cullera, la Renfe és una de les destinacions d’arribada i partida més demandada dels desplaçaments en el municipi. Diàriament, són milers els usuaris que utilitzen el tren per motius laborals, d’estudis o simplement per a anar de compres o per un altre tipus de necessitats, com per exemple acudir a una cita mèdica.

Esta actuació s’emmarca dins dels objectius que establix el mateix Estudi de Mobilitat que assenyala la necessitat de crear circuits per als vianants preferents que se centren en recorreguts habituals de la població, reconvertint trajectes com este molt limitats per al vianant en altres condicionats per al pas de persones, aconseguint d’esta manera recorreguts més amables i segurs.

Pressupost

Les obres de millora de la urbanització del polígon 19 compten amb un pressupost pròxim als 400.000 euros i estan finançades pel pla de Millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis en polígons, àrees industrials i enclavaments tecnològics de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE).

El projecte de reurbanització consistix en la finalització de voreres, la millora del sanejament, l’obtenció de zones d’estacionament, la disposició i millora de l’enllumenat públic, la creació de zones de vegetació i la retolació de carrers.

Amb això, es pretén dotar a la zona de les condicions necessàries perquè les parcel·les complisquen les condicions de solar i aconseguir millorar la mobilitat i l’accessibilitat per als vianants.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí